Géza
-12 °C
-4 °C

Képeslapokkal csábít Szingapúr

2003.08.13. 12:59
Ha valakinek ismerőse van Szingapúrban, számíthat rá, hogy hamarosan hallani fog felőle. Méghozzá egy képeslap formájában, amellyel arra csábítják, mindenképpen látogasson el a szigetországba. A távol-keleti ország kormánya nagyszabású akciót indított a turizmus fellendítéséért.
A Kelet-Ázsián végigsöprő SARS-járvány visszavetette Szingapúr turizmusát is, és most először lökte a veszteséges tartományba a sziget légitársaságát - tudósít a BBC. A kormány most visszavág.

Valamennyi szingapúri háztartás három felbélyegzett képeslapot kap a kormányzattól. A cél az, hogy a szingapúriak küldjék el ezeket tengerentúli ismerőseiknek, barátaiknak, így próbálva őket az országban csábítani és új lendületet adni a vezető iparágnak, a turizmusnak.

A SARS vetette vissza a turizmust

"A turisztikai szektor komoly veszteségeket szenvedett el az utóbbi hónapokban" - mondta Lim Neo Chian, Szingapúr Turisztikai Bizottságának elnöke. "Nagyon gyorsan kell lépnünk a talpra állítása érdekében, hiszen számos munkahely a tét."

A turisták száma 74 százalékkal esett májusban, a SARS-járvány csúcsán, mely 33 ember életét vette el a szigetországban. A jelenlegi adatok is 20 százalékkal maradnak el az egy évvel ezelőttihez képest.

Szingapúrban bírságot kellett fizetni olyan "bűnökért", mint a rágózás, vagy ha valaki elfelejti öblíteni a nyilvános illemhelyet. De a helyzet változik. Egy új kereskedelmi megállapodás az Egyesült Államokkal már legálisan is engedi a rágógumi behozatalát az országba, véget vetve ezzel a virágzó feketekereskedelemnek.

Képeslappal luxusutak

A Képeslap-tervben, ahogy a bizottság nevezi az akciót, luxusutakat sorsolnak ki. A szerencsés nyertesek kétszemélyes utat nyernek, természetesen az ország légitársaságával, a Singapore Airlines-szal, három éjszakát tölthetnek az ötcsillagos Fullerton Hotelben, ezen felül még ezer szingapúri dollárt (570 amerikai dollár) is kapnak költőpénznek. Aki a képeslapot küldi, az is jól jár, ötszáz szingapúri dollár értékű vásárlási utalványt kap.