Árpád
-2 °C
4 °C

Olcsó lehet a használt autó Szlovákiában

2004.07.19. 07:40
Egységesen 2000 korona legyen a regisztrációs díj használt autók behozatalakor - javasolja a szlovák pénzügyminisztérium.
A szlovák pénzügyminisztérium elképzelése szerint 2005-től a jelenleginél akár 48 ezer koronával is olcsóbbá válhatnak az egyéni importban bevitt autók. Manapság az így bekerülő új személyautók regisztrációs díja 2000 korona, a használt járművek esetében pedig azok korától függően 2000 és 50 000 korona között alakul.

A tárcaközi egyeztetésen lévő dokumentum viszont azt célozza, hogy kortól függetlenül valamennyi gépkocsi esetében 2000 korona legyen a regisztrációs díj.

Július Hron, az Auto-Impex kereskedelmi cég képviselője attól tart, hogy emiatt Szlovákia - Csehországhoz hasonlóan - az autóroncsok temetőjévé válik. Peter Papanek, a szlovák pénzügyminisztérium szóvivője viszont azzal indokolta tárcája javaslatát, hogy az ország európai uniós tagságával összhangban ki kell küszöbölni a különböző díjtételek okozta diszkriminációt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?