Konrád, Tivadar
10 °C
23 °C

Jobban megéri a sztriptízbár a bordélyháznál

2004.04.21. 16:39
Jobban megéri a sztriptízbárt nyitni, mint a bordélyházat - állítja Ausztrália a Daily Planet vezetője. A cég részvényesei voltak az elsők, akik résztulajdonnal bírtak bordélyházakban. A CNN tudósítása szerint a Daily Planet tulajdonosai a bárok üzemeltetésében látnak több pénzt.
Egy évvel azután, hogy betört az ausztrál tőzsdére, a Daily Planet tulajdonosa bejelentette, meggondolja a további terjeszkedést. Ez a cég volt az első Ausztráliában, melynek részvényesei bordélyházakban bírtak részesedéssel.

A Daily Planet nevű vállalkozás nagyon lendületesen indult, de a tulajdonos szerint az utóbbi időben nőtt az ellenállás a cég részvényeit birtoklók körében amiatt, hogy a cégnek köze van a prostitúcióhoz - mondta a cég vezetője, Andrew Harris a Reutersnek. A hatóságok is keresztbe tesznek a vállalkozásnak, nehezebbé téve a különböző engedélyek beszerzését.

Több pénz

A társaság ezért úgy döntött, hogy felhagy a bordélyházak üzemeltetésével, a sztriptízbárok úgyis jobban jövedelmeznek. Ezen kívül félő, ha megmaradnak a bordélyházaknál, nem tudnak terveiknek megfelelően terjeszkedni az országban.

Amikor a cég megnyitotta az első bárt Melbourne-ben, 57 ezer dollárnyi bevételt vártak tőle. A klub azonban ennél jóval több, 76 ezer dollár bevételt hozott. Ez a költségek 33 százalékos megtérülését jelenti, míg a bordélyházaknál ugyanez a szám tíz százalék.

Ha sikerül eladni a bordélyházakat, megszabadulnak az adósságoktól, és évi 2,5 millió dollár profitot is el tudnak érni - nyilatkozta Harris. A brókerek és befektetők ellenállása is kisebb lesz, hiszen senki nem tiltakozik az ellen, hogy sztirptízbárokban legyen részesedése - írja a CNN.