16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 1
Marokkó 2
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01. ÉLŐ
Japán 0
Spanyolország 1
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01. ÉLŐ
Costa Rica 0
Németország 1

Három évet kaphat a Sotheby's volt elnöke

2001.12.06. 12:59
Az esküdtszék kétnapos gondolkodás után bűnösnek találta Alfred Taubmant, a Sotheby's aukciós ház volt elnökét. A 76 éves Taubman ellen az volt a vád, hogy a rivális Christie's vezetőjével, Anthony Tennanttal fixálták a jutalékok mértékét, ezzel körülbelül 400 millió dollárral károsították meg ügyfeleiket.
Az ügy egyik legfontosabb tanúja Taubman korábbi munkatársa Diana "Dede" Brooks volt, aki vallomásában elmondta, hogy főnöke arra kérte, hogy egyeztessen Tennanttal a jutalékok szabályozásáról - közölte a BBC. Azt is elmondta, hogy Taubman rendszeresen szervezett titkos találkozókat ez ügyben. Brooks abban bízik, hogy elkerülheti büntetését a vallomásért cserébe.

Gyagyának próbálták beállítani

Az amerikai hatóságok négy évig dolgoztak az ügyön, és arra a következtetésre jutottak, hogy az összeesküvés kitervelője és legfontosabb szereplője Taubman, aki még most is a Sotheby's főrészvényese. Taubman ügyvédei szerint védencük nem lehetett egy ilyen konspiráció irányítója, hiszen a milliomost nem különösebben érdeklik a számok, és a találkozókon is rendszeresen elalszik. Taubman három évet kaphat az esküdtszék döntése nyomán.

Tennant nem megy Amerikába

A Nagy-Britanniában élő Tennant az üggyel kapcsolatban közölte, hogy nem szándékozik Amerikába utazni, hogy bíróság elé álljon. A két ország kiadatási egyezménye ilyen ügyekre nem vonatkozik, tehát őt ez sem fenyegeti.  • Hírek
  • Hírek