Viola
-6 °C
-2 °C

G. I. Joe elavult, jön Tora Bora Ted

2002.10.16. 15:25
Az amerikai játékgyártók különleges meglepetésekkel készülnek az idei karácsonyra. A tengeren túli ovisok afganisztáni bevetéseket imitálhatnak, vagy akár békefenntartó gránátokkal lőhetik szét a babaházat.
A "teljesen felszerelt" parancsnoki állást átszámítva 10.000 forintért vehetik meg a hazafias szülők csemetéiknek. A nevelést nem lehet elég korán kezdeni. A kommandós bázist katonákkal, bútorokkal és az elmaradhatatlan amerikai zászlóval 5 éves kortól ajánlja a gyártó.

Lőjük szét Barbit!

A csomagoláson feltűntetett adatokra figyelő gondos nagymama járni még nem tudó unokájának akár "Elite Operations" kommandós alakulatot is vásárolhat, mely a gyártó szerint a 0-5 éves korosztály szórakoztatására készült - áll a Spiegel Online összeállításában.

Az évad slágere azonban valószínűleg az a piros tetős konyhával, fehérre festett kerítéssel felszerelt babaház lesz, melynek egyik oldalán gránátrobbanás nyomai láthatóak, és a betört ablakokon betekintve golyónyomokat vehet észre a falban a szemfüles nagycsoportos. Hogy az összkép teljes legyen, a ház kovácsoltvas erkélyén egy gépfegyveres kommandós kémleli a tájat. Persze a béke is szerephez jut a játékpolcokon. Az egyik áruházlánc által kínált Békefentartó harci állomás - 3 évtől - a feliratozás szerint műanyag "rakétákat, gránátokat, gépfegyvereket, és elegendő muníciót" is kínál.

Tora Bora Ted

A "Protect and Serve Toys" internetes játékkereskedés üzemeltetője a San Francisco Chroniclenek nyilatkozva elmondta, szeptember tizenegy után a második világháborús harci babák kereslete nőt, azonban a jelenlegi világpolitikai helyzetnek köszönhetően ismét a modern sivatagi kommandó vezeti az eladási listákat.

A járókák új sztárjai ebben az évben Clay Ramsey terrorista-elhárító, aki késekkel és kézigránátokkal ered a gonosz nyomába, illetve az utánozhatatlan Tora Bora Ted kinek szakterülete az afganisztáni barlanggyilkolás. Egy feldühödött vásárló az amazon.com internetes áruház honlapján a füstporos babaházzal kapcsolatban kijelentette: "A Barbie-ház eme szétbombázott változata még a legbékésebb ovisból is brutális agresszort csinál." A férfi cinikusan sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a házhoz nem járnak csonkított gyermekfigurák.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!