Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Hívja fel Ön is a Fehér Házat!

2003.03.21. 11:47
Az Excom nevű, Szentpétervár körzetében szolgáltató orosz telefontársaság speciális szolgáltatást vezetett be a háború kitörése után. Az ügyfeleknek ingyen kapcsolják a Fehér Házat és akadt, aki húsz percen át mondta a véleményét a feltehetőleg megszeppent recepciósnak.
Lehetővé akartuk tenni az oroszoknak, hogy elmondhassák véleményüket az iraki háborúról - indokolták az Excom vezetői az akciót.

G.W.Bush üzenetrögzítője

Konsztantyin Ivanov vezérigazgató állítása szerint az interneten találta meg a Fehér Ház számát, amely 1 202 456 1414, illetve az ígéretes president@whitehouse.gov emailcímet. (Ellenőrizendő a hírt, felhívtuk a számot, és tényleg, egy bárénekesnőhez méltó rekedt női hang azt mondta, hogy "The White House", aztán két titokzatos kapcsolás után annak az osztálynak az üzenetrögzítőjén - "The Comment Line" - landoltunk, amelynek a betelefonáló állampolgárok elmondhatják a véleményüket, ami "nagyon fontos az elnöknek".

Ivanov elmondta, hogy rövid idő alatt 987 ügyfél használta ki a lehetőséget és beszélt két és húsz perc közötti ideig ingyen a Fehér Házzal. A telefonközpontosok szerint sok a túlfűtött kuncsaft. "Főleg férfiak telefonálnak, úgy tíz percenként és kérik a Fehér Házat. Ha várniuk kell, káromkodnak" - mondta Irina Natakina központos.

Konsztantyin Ivanov azt nyilatkozta, hogy az ingyenes akció meghatározatlan ideig folytatódik.