Piroska
3 °C
4 °C

Kínában terjeszkedik a Tesco

2004.07.14. 12:17
A Tesco 260 millió dollárért megveszi a legnagyobb kínai üzletlánc felét. A brit vállalat a Wal Marttól szeretné elhódítani az elsőséget a kiskereskedelmi láncok között.
A Kínában vetné meg a lábát a Tesco, hogy leszorítsa az első helyről a Wal Martot, a világ legnagyobb forgalmú kiskereskedelmi láncát. A brit Tesco 260 millió dollárért vette meg világ legnépesebb országának legnagyobb bolthálózatával rendelkező Ting Hszin vállalat ötven százalékát - adta hírül a Bloomberg.

Kína a világ egyik leggyorsabban növekvő gazdasága, a Tesco belépése a piacra újabb példa arra, hogy vezető nyugati vállalatok keresik a megjelenés lehetőségét az országban - írja a Reuters. A Scotsman szerint a Tesco a fejlesztésben és terjesztésben szerzett tapasztalatával törne be a kínai piacra.

A Tesco azon túl, hogy egymás után nyitja meg újabb és újabb üzleteit Nagy-Britanniában, Közép-Európában és Ázsiában is terjeszkedni kezdett. A vállalatnak 12 országban - többek között Magyarországon, Lengyelországban, Dél-Koreában, Japánban - van már üzlete. Célja, hogy megelőzze a már évek óta a legnagyobb forgalmat lebonyolító Wal Mart kiskereskedelmi láncot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!