Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kínában terjeszkedik a Tesco

2004.07.14. 12:17
A Tesco 260 millió dollárért megveszi a legnagyobb kínai üzletlánc felét. A brit vállalat a Wal Marttól szeretné elhódítani az elsőséget a kiskereskedelmi láncok között.
A Kínában vetné meg a lábát a Tesco, hogy leszorítsa az első helyről a Wal Martot, a világ legnagyobb forgalmú kiskereskedelmi láncát. A brit Tesco 260 millió dollárért vette meg világ legnépesebb országának legnagyobb bolthálózatával rendelkező Ting Hszin vállalat ötven százalékát - adta hírül a Bloomberg.

Kína a világ egyik leggyorsabban növekvő gazdasága, a Tesco belépése a piacra újabb példa arra, hogy vezető nyugati vállalatok keresik a megjelenés lehetőségét az országban - írja a Reuters. A Scotsman szerint a Tesco a fejlesztésben és terjesztésben szerzett tapasztalatával törne be a kínai piacra.

A Tesco azon túl, hogy egymás után nyitja meg újabb és újabb üzleteit Nagy-Britanniában, Közép-Európában és Ázsiában is terjeszkedni kezdett. A vállalatnak 12 országban - többek között Magyarországon, Lengyelországban, Dél-Koreában, Japánban - van már üzlete. Célja, hogy megelőzze a már évek óta a legnagyobb forgalmat lebonyolító Wal Mart kiskereskedelmi láncot.