Vendel
6 °C
20 °C

A legszegényebb falunak nincs szüksége pénzre

2002.01.03. 12:27
Thaiföld legszegényebb falva visszautasította a felajánlott kormányhitelt, annak ellenére, hogy a falubeliek éves átlagkeresete hét font, azaz nagyjából 2700 forint.
A Nan tartományban található Ban Koknak 16 ezer fontot (6,2 millió forint) ajánlott föl a thai kormány az infrastruktúra fejlesztésére és a falubeliek képzésére - közölte az Ananova. A falu vezetője, Suan Panasan azonban közölte, hogy a falu nem akar eladósodni, így a hitelt sem veszi fel.

Boldog falu

Ban Kok egy 2000-es felmérés szerint Thaiföld legszegényebb falva, ahol az egy főre jutó éves jövedelem összesen hét brit fontnak (körülbelül 2700 forint) megfelelő baht. Panasan a felméréssel kapcsolatban elmondta, hogy annak eredménye nagyon meglepte, mivel tudomása szerint a főleg rizs-, kukorica, és babtermesztéssel foglalkozó falusiak nagyon boldogok.

Nem akarják, de nem is tudnák felvenni a pénzt

Tavaly a thai belügyminisztérium régiófejlesztéssel foglalkozó osztálya már átutalt egy 4400 fontos (1,7 millió forint) segélyt, azonban ehhez a falu azóta sem nyúlt. Ban Kokban egyébként nincs is olyan testület, amely egy kölcsönt vagy segélyt hivatalosan felvehetne.