Judit
2 °C
7 °C

Brüsszel a tintapatronok árképzését vizsgálja

2002.05.16. 10:07
Az Európai Bizottság vizsgálatot indít a számítógépes nyomtatók tintapatronjainak árképzésével kapcsolatban.
Sajtójelentések szerint a nagy nyomtatógyártó cégek különböző technikákat alkalmaznak annak érdekében, hogy a nyomtatókhoz használatos tintapatronok értékesítése nagy profitot hozzon.

A gyártók úgy készítik el a patronokat, hogy nehéz legyen azok újratöltése. Előfordul az is, hogy bár sikerül az újratöltés, a "feljavított" tintapatronnal mégsem lehet az elvárható minőségben nyomtatni. Emiatt aztán új, drága alkatrész megvásárlására kényszerül a fogyasztó.

Monti éberséget ígér

A Bizottság versenyügyekért felelős tagja, Mario Monti kijelentette: a brüsszeli testület alaposan megvizsgálja a kérdést.

Monti szerint ez a terület nagyon fontos szektora a gazdaságnak, s a fogyasztók egyre több számítógépeket, nyomtatót és egyéb számítástechnikai eszközt vásárolnak. A biztos arra is utalt, hogy a piac eléggé koncentrált, ami indokolttá teszi a Bizottság éberségét.

A nyomtatópatronok magas árával kapcsolatban számos panasz érkezett a fogyasztóktól az Európai Bizottsághoz, amelynek feladatai közé tartozik az uniós törvények érvényesítésének felügyelete a 15 tagállamban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?