Konrád
8 °C
26 °C

Eladja üzleteit a Tesco

2006.04.24. 09:29
A Tesco várhatóan még ez év során értékesíteni fogja ingatlanportfóliójának egy meghatározó részét. A bevételből a további terjeszkedést finanszírozzák.
A Tesco várhatóan még ez év során értékesíteni fogja ingatlanportfóliójának egy meghatározó részét. A brit lánc két héttel ezelőtt kb. 150 millió euróért értékesítette két üzletének 50 százalékos részét a Morley Fund Management-nek, írja a portfolio.hu.

A korábbi hírek szerint a 750-1500 millió eurós ingatlanvagyon értékesítéséből további terjeszkedést finanszírozná a Tesco, elsősorban a francia Carrefour dél-koreai üzletláncának felvásárlását. A Tesco az üzleteinek 80 százalékát tulajdonolja Nagy Britanniában és 90 százalékát külföldön.

A brit hálózat hazánkban április elején kötött szerződés a Várszegi-tulajdonban lévő Domus-csoporttal hát áruház bérletéről. A Tescónak ezzel a bérlettel - amelyek az önkormányzati engedélyeztetési eljárás után lépnek életbe - az a célja, hogy minél közelebb kerüljön a városi fogyasztókhoz a viszonylag nagy alapterületű boltokkal.