Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Csődbe menekülhet a United Airlines is

2002.08.15. 10:28
Ha 30 napon belül nem sikerül megállapodni az alkalmazottakkal a költségcsökkentésről, csődvédelmet fog kérni Amerika második számú légitársasága.
Alapvető és azonnali változtatásra van szükség - fogalmazott Jack Creighton, a United Airlines elnök-vezérigazgatója. A cégnek nemsokára 875 millió dollárt kell törlesztenie hiteleiből. "Ha nem sikerül drámaian lefaragni a kiadásokat, a megmaradás egyetlen útja a csődvédelem" - szögezte le a társaság első embere.

Nem sütött ki a nap

A bevételek a szeptember 11-dikei sokk elmúltával nem tértek vissza az iparágba, a jegyárak nyomottak maradtak. Hétfőn kért csődvédelmet a konkurens US Airways, az ország hatodik legnagyobb légitársasága. Kedden pedig az American Airlines közölte, hogy elbocsát 7 ezer alkalmazottat.

A dolgozó népé

A United Airlines mentőcsomagjának része, hogy az 55 százalékban az alkalmazottak által birtokolt vállalat 10 százalékkal csökkentené a béreket részvényopció és későbbi béremelési ígéretek fejében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?