Valér
-2 °C
0 °C

Szexbolthálózat nőknek

2002.05.30. 17:19
A német Beate Uhse külön üzletláncot indít nők számára. A boltok többek között fehérneműt árulnak majd, de filmeket nem.
"Jelenleg a vásárlóink 90 százaléka férfi, a nőket szinte teljesen mértékben figyelmen kívül hagytuk" - mondta Otto Christian Lindemann, a cég szóvivője csütörtökön, a terveket ismertetve. A Norvégiában megnyitott két kísérleti üzlet egyértelműen pozitív tapasztalatokat hozott - tette hozzá.

Nőtt a forgalom

A Beate Uhse az idei első negyedévben az előző év azonos időszakéhoz képest 15 százalékkal 65,9 millió euróra növelte forgalmát. Működési nyeresége (EBIT) 8 százalékkal 5,6 millióra nőtt 5,2 millióról. A tiszta nyeresége 22 százalékkal 3,4 millió euróra nőtt 2,8 millióról.

A csomagküldés jól ment

Az első negyedév folyamán az Európa-szerte mintegy kétszáz üzlettel rendelkező hálózat bolti értékesítése romlott, a 16,5 millió euróra a tavalyi első negyedévi 17,2 millióról. A csomagküldő szolgálat eredményei azonban a sikeres reklámkampánynak köszönhetően jelentősen javultak, 26,5 millió euróra 18,9 millióról. Hasonlóképpen, az internetes értékesítési és média üzletág eredménye is emelkedett. Éves előrejelzésében a cég megerősítette 250 millió eurós értékesítési árbevételt és 19,5 millió eurós működési eredményt jelző, korábbi prognózisát.

Film nem lesz

Az új üzletlánc a jelenlegi sötét tónus helyett világosabb és barátságosabb atmoszférájú lesz. Az üzletek előterében főként fehérneműt, a hátsó helyiségekben pedig különféle eszközöket kínálnak majd. A nők számára kialakított üzletek kínálatából hiányozni fognak a filmek. A jelenlegi üzletek forgalmának 40 százalékát a filmek adják. Az üzletekben kizárólag női eladókat alkalmaznak majd.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!