Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Túl van az USA a recesszión

2002.04.29. 12:28
Az idei első negyedévben két éve nem látott ütemben, 5,8 százalékkal bővült a nemzeti össztermék az Egyesült Államokban. Így egyértelművé vált, hogy a gazdaság túl van a tavaly márciusban kezdődött, végül is rövid távúnak bizonyult visszaesésen - írja a Napi Gazdaság.
A kereskedelmi minisztérium adatai szerint 2002 első három hónapjában a GDP éves összehasonlításban 5,8 százalékkal növekedett. Az elemzők csupán 4,8-5 százalékos növekedésre számítottak a tavalyi utolsó negyedévben mért 1,7 százalékos bővülés után.

A jelenleginél gyorsabb növekedést utoljára 1999 utolsó negyedévében regisztráltak. Az adatok egyértelműen arra utalnak, hogy véget ért a hivatalosan tavaly március óta tartó recesszió.

Azonban még hónapok telhetnek el addig, amíg a recesszió véget be is jelenti a tekintélyes közgazdászokból álló csoport, az NBER, melynek feladata a növekedési és visszaesési időszakok elejének és végének jelzése - írja a Napi Gazdaság.