Ágnes
-5 °C
2 °C

Tokióban legdrágább az élet

2002.07.24. 09:40
A világ legdrágább városai Ázsiában vannak. Az Economist Intelligence Unit megélhetési költségek alapján készült, 130 várost tartalmazó listáján Budapest a 118. helyezett.
A rangsor alapjául szolgáló New York megélhetési költségeit 100-nak véve Budapest 51-es értéket kapott, vagyis a magyar fővárosban az élet fele olyan drága mint az amerikai metropoliszban.

Ezzel Budapest a 130 világvárost tartalmazó listán a tavalyi 121. helyről a 118-dikra került, azaz valamelyest drágább lett.

Oslo Európa legdrágáb városa

A legdrágább város Tokió utána Oszaka, Kobe és Hongkong következik. Európa legköltségesebb városa Oslo, amely az 5. helyezett. A hatodik - meglepetésre - a gaboni Libreville.

Az Európai Unió országai közül a legdrágább az élet Londonban - a 8. helyen áll -, a legolcsóbb pedig Lisszabonban, amely a 95. helyezett. Párizs a 17., Bécs idén a 29. a tavalyi 22. hely után.

Az argentin főváros 100 helyet esett

Az argentin főváros, Buenos Aires a pezó értékcsökkenése miatt a tavalyi 22. helyét az idén a 120.-ra cserélte. Buenos Aires ezzel a latin-amerikai városok között a második legolcsóbb.

A térségben Rio de Janeiro és Sao Paulo vezet, mindkettő a lista 109. helyén áll.

A rangsor végén Újdelhi, Johannesburg, Pretoria és Teherán található.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!