Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tokióban legdrágább az élet

2002.07.24. 09:40
A világ legdrágább városai Ázsiában vannak. Az Economist Intelligence Unit megélhetési költségek alapján készült, 130 várost tartalmazó listáján Budapest a 118. helyezett.
A rangsor alapjául szolgáló New York megélhetési költségeit 100-nak véve Budapest 51-es értéket kapott, vagyis a magyar fővárosban az élet fele olyan drága mint az amerikai metropoliszban.

Ezzel Budapest a 130 világvárost tartalmazó listán a tavalyi 121. helyről a 118-dikra került, azaz valamelyest drágább lett.

Oslo Európa legdrágáb városa

A legdrágább város Tokió utána Oszaka, Kobe és Hongkong következik. Európa legköltségesebb városa Oslo, amely az 5. helyezett. A hatodik - meglepetésre - a gaboni Libreville.

Az Európai Unió országai közül a legdrágább az élet Londonban - a 8. helyen áll -, a legolcsóbb pedig Lisszabonban, amely a 95. helyezett. Párizs a 17., Bécs idén a 29. a tavalyi 22. hely után.

Az argentin főváros 100 helyet esett

Az argentin főváros, Buenos Aires a pezó értékcsökkenése miatt a tavalyi 22. helyét az idén a 120.-ra cserélte. Buenos Aires ezzel a latin-amerikai városok között a második legolcsóbb.

A térségben Rio de Janeiro és Sao Paulo vezet, mindkettő a lista 109. helyén áll.

A rangsor végén Újdelhi, Johannesburg, Pretoria és Teherán található.