Judit
3 °C
7 °C

Magyarország megelőzte Japánt

2002.04.30. 10:11
Az Egyesült Államok továbbra is magasan vezeti a világ gazdaságainak versenyképességi rangsorát. Magyarország a középmezőnyben található - írja a Napi Gazdaság.
A versenyképességi világévkönyvet kiadó svájci gazdasági intézet megállapítása szerint az Amerikai Egyesült Államok továbbra is toronymagasan vezeti a világ gazdaságainak versenyképességi listáját. Az USA-t követi Finnország, Luxemburg és Hollandia.

Magyarország egy hellyel csúszott vissza

Magyarország a középmezőnyben, a 28. helyen található a tavalyi 27. után. Bennünket Csehország követ, mely tavaly óta hat helyet kapaszkodott felfelé.

Japán a lista 30. helyére esett vissza. A 49 ország rangsorában az utolsó helyen a gazdasági és politikai válsággal küszködő Argentína áll.

A tanulmány több mint 300 jellemzőt vesz figyelembe, amelyek alapján mérhetővé válik többek között a gazdaság teljesítménye, a kormány és a vállalatok hatékonysága, az infrastruktúra helyzete. A szakértők a gazdasági növekedés és az infláció mellett olyan tényezőket is figyelembe vesznek, mint a költségvetési politika, a vállalatvezetési gyakorlat vagy a globalizáció hatása.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?