Jusztina
3 °C
16 °C

Magyarország megelőzte Japánt

2002.04.30. 10:11
Az Egyesült Államok továbbra is magasan vezeti a világ gazdaságainak versenyképességi rangsorát. Magyarország a középmezőnyben található - írja a Napi Gazdaság.
A versenyképességi világévkönyvet kiadó svájci gazdasági intézet megállapítása szerint az Amerikai Egyesült Államok továbbra is toronymagasan vezeti a világ gazdaságainak versenyképességi listáját. Az USA-t követi Finnország, Luxemburg és Hollandia.

Magyarország egy hellyel csúszott vissza

Magyarország a középmezőnyben, a 28. helyen található a tavalyi 27. után. Bennünket Csehország követ, mely tavaly óta hat helyet kapaszkodott felfelé.

Japán a lista 30. helyére esett vissza. A 49 ország rangsorában az utolsó helyen a gazdasági és politikai válsággal küszködő Argentína áll.

A tanulmány több mint 300 jellemzőt vesz figyelembe, amelyek alapján mérhetővé válik többek között a gazdaság teljesítménye, a kormány és a vállalatok hatékonysága, az infrastruktúra helyzete. A szakértők a gazdasági növekedés és az infláció mellett olyan tényezőket is figyelembe vesznek, mint a költségvetési politika, a vállalatvezetési gyakorlat vagy a globalizáció hatása.