Valér
-2 °C
0 °C

Egyre többet kereső vezérek

2007.05.09. 07:36
Elképesztő tempóban, 38 százalékkal nőtt tavaly az ötszáz legnagyobb amerikai cég első számú vezetőjének javadalmazása – derül ki a Forbes magazin szokásos évenkénti összeállításának legújabb kiadásából.

Fejenként átlagosan 15,2 millió dollárt markolhattak fel az ötszázas elitklub tagjai. Igaz, javadalmazásuk legnagyobb része (48 százaléka) a lehívott részvényopciókból tevődött össze, tehát elvileg teljesítményfüggő volt. Az alapfizetés és az egyéb juttatások sokuknál szinte elhanyagolhatók voltak az opciók értékesítése révén besöpörhető horribilis summákhoz képest.

Milliók évente

Ennek leglátványosabb példája éppen a lista élén álló Steve Jobs, az Apple szórakoztatóelektronikai birodalom főnöke. Az 52 éves Jobs tavaly több mint 646 millió dollárt vihetett haza cége részvényopcióinak formájában, miközben éves fizetése jelképes, mindössze 1 dolláros volt. A listán utána következő négy cégvezér szintén főleg a számára adott részvényopciók lehívásának köszönhette mesés javadalmazását.

A legjobban fizetett vállalatvezetők mégoly busás juttatásai is eltörpülnek azonban a legjobban kereső brókerek jövedelmei mögött. A legnagyobb Wall Street-i alapkezelők első számú vezetői közül nyolcan vághattak zsebre nagyobb összeget tavaly, mint a cégvezéri lista élére került Steve Jobs. A főbrókerek persze más formában szerzik jövedelmüket, mint a vállalatvezetők: náluk a sikeres ügyletekért, illetve az alapok jó teljesítménye után kapott jutalékok adják a jövedelem nagy részét.

Az alapkezelői lista élére került James Simons például az által kezelt alapok vagyonának 2 százalékát és a profit 20 százalékát tarthatja meg saját magának. (Ez azonban kiugróan magas, a piaci átlag kétszeresének megfelelő javadalmazásnak számít, amit Simons korábbi, rendkívül jó teljesítményével érdemelt ki.)

Megérdemlik?

Hogy megérdemelnek-e ilyen nagy pénzeket a vezető menedzserek? Az alapkezelőknél, mivel főleg jutalékos rendszerben dolgoznak, általában igen a válasz, hiszen csak akkor keresnek sokat, ha nagy hozamokat érnek el. Más a helyzet a vállalati vezetőknél, akiknek teljesítménye sokszor nem indokolja busás jövedelmüket.

A Forbes ezért arra is kísérletet tett, hogy összevesse egy-egy cégvezér juttatásainak mértékét az általa irányított vállalat szereplésével. Ha ugyanis a társaság részvényeinek értéke (illetve a kifizetett osztalék mértéke) jobban emelkedik, mint az iparági átlag, akkor a főnök jó munkát végzett, és a részvényesek még egy-egy csillagászati summa kifizetése után is jól járhatnak.

E mérce alapján immár a második egymást követő évben bizonyult a tulajdonosok számára a pénzét legjobban megérő topmenedzsernek egy bizonyos John Bucksbaum alkalmazása, aki a General Growth Properties ingatlanfejlesztő cég első számú vezetője. Ő szerény, 723 000 dolláros jövedelemhez jutott cégétől az elmúlt hat év átlagában (a tavalyi 240 000 dolláros javadalmazásával a 2006-os lista 493. helyén szerepel csupán), miközben évenként átlagban 39 százalékos hozamnövekedést biztosított tevékenységével a részvényeseknek.

A teljesítmény és a juttatások aránya a fürdőszobai és konyhai szerelvények legnagyobb amerikai gyártójaként ismert Masco vezérigazgatója, Richard Manoogian esetében a legrosszabb. Ő éves átlagban 11 millió dollárt vághatott zsebre, miközben cége teljesítménye az árfolyamok és az osztalékok szempontjából 5 százalékkal alulmúlta az építőipari átlagot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!