Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Prémiumot kapott a veszteséges Vivendi vezetője

2002.06.05. 13:07
Az éves fizetésének 250 százalékát kapta prémiumként a Vivendi Universal vezetője, pedig a cég tavaly a francia gazdaság történetének legnagyobb veszteségét produkálta - írta a Financial Times internetes kiadásában.
A Vivendi vezetője tavaly 5,12 millió eurót keresett, amely az alapkeresete mellett az adózás és értékcsökkenés előtti eredmény alapján számított prémiumból állt össze. A prémium mértéke az alapbér 250 százalékát tette ki. A vezérigazgató emellett 850 ezer részvényre kapott vételi opciót.

A telekommunikációs és médiacsoport közleménye szerint Messier fizetése a részvényopciókkal együtt is a csupán a felét teszik ki a hasonló méretű vállalatoknál szokásos vezetői juttatásoknak.

A befektetők elveszítették bizalmukat a Vivendi vezetése iránt

A Vivendi Universal múlt évi vesztesége 13,6 milliárd euró volt, ami a francia vállalatok között rekordnak számít.

A befektetők az előző hónapokban elvesztették bizalmukat a vállalat vezetése iránt: a cég részvényeinek árfolyama kedden 6,5 százalékot, január elseje óta pedig mintegy 50 százalékot veszítettek értékükből.