16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

A Vivendi könyvelése sincs rendben?

2002.07.02. 15:45
A Vivendi Universal papírjainak árfolyama harmadával esett, miután a francia Le Monde kedd délutáni kiadása címlapon számolt be a médiaóriás könyvelési praktikáiról - közölte a BBC. A cég vezérigazgatója néhány órával korábban lemondott.
Az újság értesülései szerint a Vivendi másfél milliárd euró értékben kozmetikázta 2001-es könyvelését. A Le Monde ugyanakkor úgy tudja, hogy a bonyolult tranzakció-sorozatot az illetékes francia hatóságok egy ponton leállították. A vállalat 2001-ben 13,6 milliárd euró veszteséget szenvedett.

A vezér korábban lemondott

A Vivendi vezérigazgatója, Jean-Marie Messier kedden távozott posztjáról - a lemondásnak valószínűleg nincs köze a gyanús könyvelésről szóló, később megjelent hírekhez. "Lemondok, mert az igazgatótanács megvonta tőlem a bizalmat. Ugyanakkor biztosítottak róla, hogy utódom is francia lesz" - közölte. A Vivendit médiaóriássá tevő Messier-t az utóbbi időben egyre több támadás érte vezetési módszerei, illetve a cég árfolyamának nyolcvan százalékos zuhanása miatt.

Szakértők szerint a lemondás után a komoly adósságokkal küszködő vállalatot (melynek része a Universal filmstúdió, a Canal Plus és a Universal Music Group) feldarabolják. Messier utóda várhatóan Jean-Rene Fourtou, az Aventis gyógyszergyár alelnöke lesz.  • Tippek
  • Hírek