Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

A Vodafone felvásárolná a Vivendi Universalt?

2002.10.15. 12:56
Csaknem tíz százalékkal szökött fel a Vivendi Universal részvényeinek árfolyama Párizsban a keddi nyitás után annak a francia lapértesülésnek a hatására, amely szerint a Vodafone vételi ajánlatot tenne a csoportra. A Vodafone-t főleg a francia cég telekommunikációs érdekeltségei érdeklik.
A Vodafone kezdi elveszíteni türelmét a La Tribune című lap értesülése szerint, mivel hiábavalónak bizonyultak kísérletei, hogy megvásárolja a Vivenditől annak Cegetel távközlési leányvállalatát. Ezért most részvényenként 15 eurós árfolyamajánlattal 16,3 milliárd euró értékben a teljes Vivendi Universal megvásárlását vette tervbe.

Minden a Vodafoné lesz?

Ha sikerül az üzletet nyélbe ütnie, a Vodafone tulajdonába kerül a Vivendi globális médiaüzletága, valamint a Vivendi Environmental közüzemi vállalat 40 százaléka is, ami amellett, hogy komoly finanszírozási terheket hozhat magával, még a francia kormánykörökben is riadalmat kelthet.

A Vodafone-t a Cegetel érdekli

A forrás megnevezése nélkül megjelent La Tribune-cikk szerint viszont a vásárlással a Vodafone irányítást szerezhet a Cegetel felett, amely az SFR, a második legnagyobb francia mobiltelefon-szolgáltató ellenőrző tulajdona felett rendelkezik. A tapogatózó tárgyalások a Vodafone és a Vivendi vezető részvényese, a kanadai Bronfman család között pozitív eredménnyel zárultak - írja a La Tribune. Sem a Vodafone, sem a Vivendi nem kommentálta az értesüléseket.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!