Olivér
4 °C
8 °C

A Vodafone többségi részesedéshez jut a Cegetelben

2002.10.16. 10:45
A brit Vodafone mobilszolgáltató szerdán bejelentette, hogy megállapodott a British Telecommal és az SBC-vel az utóbbiak részesedésének megvásárlásáról a francia Cegetel távközlési vállalatban, 6,3 milliárd euró készpénzért.
A világ legnagyobb mobilszolgáltatója, a Vodafone ezzel többséghez jut a Cegetel vezetékes szolgáltatóban, és megszerzi az ellenőrzést a francia SFR mobilszolgáltatóban is, amely 80 százalékban a Cegetel tulajdona. A nagy nemzetközi piacok közül a Vodafone-nak eddig nem volt többségi tulajdonú mobilvállalkozása Franciaországban.

A Vodafone szerdai közleményében az is szerepel, hogy 6,77 milliárd eurós nem kötelező, készpénzes ajánlatot tettek a francia Vivendi Universal 44 százalékos Cegetel-részesedésére is.

Korábbi francia lapértesülések szerint, ha a Vodafone-nak nem sikerül megszerezni a Vivendi Universalnál, a világ legnagyobb médiacsoportjánál lévő Cegetel-részt, akkor esetleg 16,3 milliárd eurós ajánlatot tesz a Vivendi Universal egészére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?