Jenő
-3 °C
6 °C

Moszkva visszaperelte a Sztolicsnaja nevet

2002.02.01. 12:54
Az orosz mezőgazdasági minisztérium több éves jogi csatározás után nyert vissza 43 vodkamárkát, köztük a Sztolicsnaját, és a Moszkovszkaját egy magáncégtől.
A Szojuzplodimport (SPI) nevű cég 1997-ben szerezte meg a 43 márkát háromszázezer dollárért. A mezőgazdasági minisztérium szerint azonban az üzlet nem volt jogszerű, az eladó cég nem is rendelkezett a márkák jogaival, és a fizetett ár sem volt méltányos.

Különbizottság a márkák visszaszerzésére

Putyin elnök különleges bizottságot állított fel a tisztázatlan privatizációk megvizsgálására, és a nagy márkanevek visszaszerzésének előkészítésére. Egy moszkvai bíróság most úgy határozott, hogy a 43 vodkamárka ezentúl nem a korábban a minisztériumhoz tartozó céget, hanem az orosz államot illeti - közölte a BBC. A mezőgazdasági minisztérium szerint egyébként a 43 márka értéke négyszázmillió dollár.

A legnépszerűbb vodka

A Szojuzplodimport Oroszország legnagyobb vodkaexportőre, számtalan szeszfőzde tulajdonosa. A Sztolicsnaja a legkelendőbb vodka a világpiacon, a márka éves forgalma eléri a kétmilliárd dollárt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?