Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Moszkva visszaperelte a Sztolicsnaja nevet

2002.02.01. 12:54
Az orosz mezőgazdasági minisztérium több éves jogi csatározás után nyert vissza 43 vodkamárkát, köztük a Sztolicsnaját, és a Moszkovszkaját egy magáncégtől.
A Szojuzplodimport (SPI) nevű cég 1997-ben szerezte meg a 43 márkát háromszázezer dollárért. A mezőgazdasági minisztérium szerint azonban az üzlet nem volt jogszerű, az eladó cég nem is rendelkezett a márkák jogaival, és a fizetett ár sem volt méltányos.

Különbizottság a márkák visszaszerzésére

Putyin elnök különleges bizottságot állított fel a tisztázatlan privatizációk megvizsgálására, és a nagy márkanevek visszaszerzésének előkészítésére. Egy moszkvai bíróság most úgy határozott, hogy a 43 vodkamárka ezentúl nem a korábban a minisztériumhoz tartozó céget, hanem az orosz államot illeti - közölte a BBC. A mezőgazdasági minisztérium szerint egyébként a 43 márka értéke négyszázmillió dollár.

A legnépszerűbb vodka

A Szojuzplodimport Oroszország legnagyobb vodkaexportőre, számtalan szeszfőzde tulajdonosa. A Sztolicsnaja a legkelendőbb vodka a világpiacon, a márka éves forgalma eléri a kétmilliárd dollárt.