Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86%

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1%

Megint eltévedt egy brit vonat

2002.02.06. 10:09
Több mint egy órát késett a Bristolból Edinburgh-ba tartó expresszvonat, mert a mozdonyvezető nem tudta az útirányt. Ez már nem az első ilyen eset Nagy-Britanniában.
A brit Virgin vasúttársaság zsúfolásig telt járatának mozdonyvezetője vasárnap kénytelen volt leállítani szerelvényét Birmingham elővárosában, mivel tanácstalan volt, melyik irányt válassza a következő vasúti csomópontnál - közölte az MTI. Ezért betért birminghami főpályaudvarra, hogy megtudakolja a pontos útvonalat.

Őszinte hangosbemondó

"Alig hagytuk el az állomást, a vonat megállt. Már vagy tíz perce várakoztunk, amikor a hangosbeszélőn bemondták: nagyon sajnálják, de a mozdonyvezető nem tudja az utat Derbybe. Nem akartunk hinni a fülünknek. Hatalmas moraj tört ki a kocsiban. Azt hiszem, egy csomó ember azonnal leszállt a szerelvényről" - idézte kedden az ismert brit lap, a The Daily Telegraph az egyik felháborodott utast, aki hozzátette: Nem elég, hogy a vezető "eltévedt", a szerelvényen hiányos volt a világítás, nem működött a büfé.

A karbantartás a felelős

A Virgin magyarázata szerint a problémát az okozta, hogy fenntartási munkák miatt lezárták a Derbybe vezető hagyományos útvonalat, és a mozdonyvezető nem ismerte a kerülő utat. "Pontosan azt tette, amit kell. A mozdonyvezetőknek nem szabad olyan vonalon vezetni, amelyeken nem kaptak kiképzést" - védekezett a vasúttársaság szóvivője.

Volt már ilyen

Novemberben a South Western Trains egyik járatának vezetője tévedt el Virginia Waters felé menet. A vasúttársaság végül kénytelen volt leállíttatni a szerelvényt, taxikat hívni és az utasokat elfuvarozni a célállomásra. Az SWT szóvivője a kínos eset után elismerte, hogy hiba volt a masinisztát ismeretlen terepre küldeni.