Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Megint eltévedt egy brit vonat

2002.02.06. 10:09
Több mint egy órát késett a Bristolból Edinburgh-ba tartó expresszvonat, mert a mozdonyvezető nem tudta az útirányt. Ez már nem az első ilyen eset Nagy-Britanniában.
A brit Virgin vasúttársaság zsúfolásig telt járatának mozdonyvezetője vasárnap kénytelen volt leállítani szerelvényét Birmingham elővárosában, mivel tanácstalan volt, melyik irányt válassza a következő vasúti csomópontnál - közölte az MTI. Ezért betért birminghami főpályaudvarra, hogy megtudakolja a pontos útvonalat.

Őszinte hangosbemondó

"Alig hagytuk el az állomást, a vonat megállt. Már vagy tíz perce várakoztunk, amikor a hangosbeszélőn bemondták: nagyon sajnálják, de a mozdonyvezető nem tudja az utat Derbybe. Nem akartunk hinni a fülünknek. Hatalmas moraj tört ki a kocsiban. Azt hiszem, egy csomó ember azonnal leszállt a szerelvényről" - idézte kedden az ismert brit lap, a The Daily Telegraph az egyik felháborodott utast, aki hozzátette: Nem elég, hogy a vezető "eltévedt", a szerelvényen hiányos volt a világítás, nem működött a büfé.

A karbantartás a felelős

A Virgin magyarázata szerint a problémát az okozta, hogy fenntartási munkák miatt lezárták a Derbybe vezető hagyományos útvonalat, és a mozdonyvezető nem ismerte a kerülő utat. "Pontosan azt tette, amit kell. A mozdonyvezetőknek nem szabad olyan vonalon vezetni, amelyeken nem kaptak kiképzést" - védekezett a vasúttársaság szóvivője.

Volt már ilyen

Novemberben a South Western Trains egyik járatának vezetője tévedt el Virginia Waters felé menet. A vasúttársaság végül kénytelen volt leállíttatni a szerelvényt, taxikat hívni és az utasokat elfuvarozni a célállomásra. Az SWT szóvivője a kínos eset után elismerte, hogy hiba volt a masinisztát ismeretlen terepre küldeni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?