Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Eltévedt a masiniszta

2001.11.12. 14:31
Különös ízelítőt kaptak egy brit vasúttársaság ügyfelei abból, hogy a privát közlekedési vállalatok ügyfelei is kerülhetnek megdöbbentő helyzetekbe. A South Western Trains egyik járatának vezetője ugyanis egyszerűen eltévedt. Az utasokat végül taxikkal szállították el a kívánt állomásra.
Viriginia Waterbe tartott az a vonat, amelynek vezetője képes volt véghezvinni a szinte lehetetlent és eltévedt a síneken. A vasúttársaság végül kénytelen volt leállíttatni a szerelvényt, taxikat hívni és az utasokat elfuvarozni a célállomásra.

Két buszból birodalom

A vonatot a South West Train (SWT) nevű magántársaság üzemeltette, amely a Stagecoach csoport leányvállalata. A Stagecoach-ot 1980-ban alakították meg Skóciában mindössze kettő darab autóbusszal. A cég mára a világ egyik legnagyobb, busz- és vasúti cégeket tömörítő konglomerátumává vált, tavalyi forgalma meghaladta a 2 milliárd fontot (816 milliárd forintot). A vállalatcsoporté a legnagyobb - ez a South West Trains - és a legkisebb brit magán-vasúttársaság.

Csak hazai pályán

Az SWT szóvivője a kínos eset után elismerte, hogy hiba volt a masinisztát ismeretlen terepre küldeni. Az egyik utas a Daily Telegraphnak nyilatkozva értetlenkedett, hogy egyáltalán hogyan lehetséges eltévedni a síneken. Peter Hart nem örült annak, hogy élőben tapasztalhatta meg a választ kérdésére, sőt kilátásba helyezte, hogy ezentúl autóval fog munkába járni.