Zita, Mariann
8 °C
21 °C

Porsche unokája helyett a BMW volt főnöke vezeti a Volkswagent

2001.09.10. 11:19
Nem újítja meg szerződését a Volkswagen élén Ferdinand Piech, a VW Bogarat tervező Ferdinand Porsche unokája. Helyére a BMW korábbi vezetője lép, akit a luxusmárkától a Rover kudarca miatt rúgtak ki.
Bernd Pischetsrieder, az új főnök 2000 júliusában lépett be a céghez, miután a BMW megvált tőle. Az 53 éves bajor üzletember ottani bukásának oka a brit Rover feltámasztására tett költséges kísérlete volt.

Elégedett szászok

A Volkswagen legnagyobb részvényese, Alsó-Szászország kormányzója szerint nem várhatók drámai változások a társaságnál, amely egyébként "remekül teljesít". Pischetsrieder jelenleg a VW spanyol cégénél, a Seatnál vezető.

A gép helyett az ember

"Alapvetően elődöm nyomdokán fogok haladni" - nyilatkozta Pischetsrieder. Annyit azonban hozzátett, hogy míg Piech technikai szakember, számára az ügyfél a legfontosabb.

Az unoka lelép

A távozó Piech a VW Bogarat tervező Ferdinand Porsche unokája. A menedzsernek a kilencvenes évek elején a minőségellenőrzés fejlesztésével és a költségek lefaragásával sikerült kihúznia a Volkswagent a válságból.