Ábrahám
17 °C
29 °C

Bankot nyit a Wal-Mart

2007.10.03. 14:49
Minden engedélyt megkapott a Wal-Mart a hatóságoktól, hogy bankot nyithasson Mexikóban. A világ legnagyobb kiskereskedelmi lánca novemberben nyitja meg az elsõ fiókot.

Minden akadály elhárult a világ legnagyobb kiskereskedelmi lánca elõtt, így megalapíthatja saját bankját Mexikóban. A Wal-Mart megkapta az összes szükséges engedélyt a hatóságoktól – írja a BBC Online. Az új bank novemberben indul, és Banco Wal-Mart de Mexico Adelante lesz a neve.

A Wal-Mart mexikói részlege már most az ország legnagyobb kereskedelmi lánca, és õ a legnagyobb szereplõ a munkaerõpiacon. A Banco Wal-Mart abban segít, hogy a lakosság pénzszûkében szenvedõ része is hozzájusson a különbözõ szolgáltatásokhoz és termékekhez – nyilatkozta Eduardo Solorzano, a cég mexikói vezére.

Nem ez az elsõ eset, hogy Mexikóban egy kiskereskedelmi lánc bankot nyit. Öt évvel ezelõtt, 2002-ben egy mexikói kereskedelmi és pénzügyi csoport, az Elekra megkapta az engedélyeket, hogy banki szolgáltatásokat nyújtson. Ez vezetett a Banco Azteca megalapításához.

A Wal-Mart az Egyesült Államokban is szeretett volna bankhálózatot kiépíteni. Be is adták a kérelmet a hatságokhoz, de februárban úgy döntöttek, visszavonják a kérelmet. A tervet ellenezték a szakszervezetek, a fogyasztóvédelmi csoportok és a kisebb helyi bankok, mert attól tartottak, a lépés fenyegetné a helyi üzleteket.