Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bankot nyit a Wal-Mart

2007.10.03. 14:49
Minden engedélyt megkapott a Wal-Mart a hatóságoktól, hogy bankot nyithasson Mexikóban. A világ legnagyobb kiskereskedelmi lánca novemberben nyitja meg az elsõ fiókot.

Minden akadály elhárult a világ legnagyobb kiskereskedelmi lánca elõtt, így megalapíthatja saját bankját Mexikóban. A Wal-Mart megkapta az összes szükséges engedélyt a hatóságoktól – írja a BBC Online. Az új bank novemberben indul, és Banco Wal-Mart de Mexico Adelante lesz a neve.

A Wal-Mart mexikói részlege már most az ország legnagyobb kereskedelmi lánca, és õ a legnagyobb szereplõ a munkaerõpiacon. A Banco Wal-Mart abban segít, hogy a lakosság pénzszûkében szenvedõ része is hozzájusson a különbözõ szolgáltatásokhoz és termékekhez – nyilatkozta Eduardo Solorzano, a cég mexikói vezére.

Nem ez az elsõ eset, hogy Mexikóban egy kiskereskedelmi lánc bankot nyit. Öt évvel ezelõtt, 2002-ben egy mexikói kereskedelmi és pénzügyi csoport, az Elekra megkapta az engedélyeket, hogy banki szolgáltatásokat nyújtson. Ez vezetett a Banco Azteca megalapításához.

A Wal-Mart az Egyesült Államokban is szeretett volna bankhálózatot kiépíteni. Be is adták a kérelmet a hatságokhoz, de februárban úgy döntöttek, visszavonják a kérelmet. A tervet ellenezték a szakszervezetek, a fogyasztóvédelmi csoportok és a kisebb helyi bankok, mert attól tartottak, a lépés fenyegetné a helyi üzleteket.