Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Összecsapott a Tesco és a Wal Mart

2005.08.29. 09:28
A kormány közbeavatkozását kéri a Wal Mart Nagy-Britanniában, mert a legnagyobb rivális, a Tesco piaci részesedése meghaladja a 30 százalékot.
A Wal Mart brit leányvállalata, az Asda a brit kormányhoz fordult, mivel a Tesco piaci részesedése már a 30 százalékot is meghaladja a szigetországban, ezen a ponton pedig a kormánynak a verseny védelmében be kell avatkoznia - legalábbis az amerikaiak szerint.

A Tesco piaci részesedése egész pontosan 30,5 százalékot tesz ki, a brit óriás azonban azzal védekezik támadója ellen, hogy ez a szám nem tartalmazza a Marks & Spencerhez hasonló üzletek eladásait, mindent összevéve a teljes brit élelmiszerpiacon így csak 16,7 százalékos a Tesco szelete.

A Tesco közleménye mellett természetesen kiemeli, hogy mindig a vásárlók érdekében cselekszenek, a versenypiacon pedig mindig a fogyasztó a végső nyertes.

A heves csatát jól jellemzi, hogy az Asda korábban egy nem éppen reprezentatív, meglehetősen korlátozott hatókörű kutatásra alapozva azt az Egyesült Királyság hivatalosan is legolcsóbb szupermarketeként aposztrofálta magát, melyet a hatóságok mostanra megtiltottak.