Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Összecsapott a Tesco és a Wal Mart

2005.08.29. 09:28
A kormány közbeavatkozását kéri a Wal Mart Nagy-Britanniában, mert a legnagyobb rivális, a Tesco piaci részesedése meghaladja a 30 százalékot.
A Wal Mart brit leányvállalata, az Asda a brit kormányhoz fordult, mivel a Tesco piaci részesedése már a 30 százalékot is meghaladja a szigetországban, ezen a ponton pedig a kormánynak a verseny védelmében be kell avatkoznia - legalábbis az amerikaiak szerint.

A Tesco piaci részesedése egész pontosan 30,5 százalékot tesz ki, a brit óriás azonban azzal védekezik támadója ellen, hogy ez a szám nem tartalmazza a Marks & Spencerhez hasonló üzletek eladásait, mindent összevéve a teljes brit élelmiszerpiacon így csak 16,7 százalékos a Tesco szelete.

A Tesco közleménye mellett természetesen kiemeli, hogy mindig a vásárlók érdekében cselekszenek, a versenypiacon pedig mindig a fogyasztó a végső nyertes.

A heves csatát jól jellemzi, hogy az Asda korábban egy nem éppen reprezentatív, meglehetősen korlátozott hatókörű kutatásra alapozva azt az Egyesült Királyság hivatalosan is legolcsóbb szupermarketeként aposztrofálta magát, melyet a hatóságok mostanra megtiltottak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!