Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Wal-Mart visszavág

2008.09.24. 10:26
Fokozódik a verseny a világ legnagyobb kiskereskedelmi lánca, a Wal-Mart és a brit Tesco között. A Tesco olyan területen kezdett el sikeresen terjeszkedni Amerikában, ahol a Wal-Mart eddig nem volt jelen. Az amerikai cég most felveszi a kesztyűt.

A Wal-Mart nem hagyja, hogy a Tesco saját piacán győzze le, október 4-én kisméretű szupermarketeket nyit. A világ legnagyobb kiskereskedelmi cége meg akarja őrizni versenyképességét a a brit lánccal szemben, mely nagy mértékű terjeszkedésbe kezdett az Egyesült Államokban.

Az új típusú üzletekben hasonló lesz az üzenet, mint az eddig megszokott hatalmas alapterületű egységekben: olcsón vásárolni &nash; írja a Reuters. Az új boltok a lakóövezetek közvetlen közelében nyílnak majd, céljuk hogy közel legyenek az emberekhez. A boltokban friss árukat és félkész ételeket lehet majd vásárolni. A cég az utolsó simításokat végzi Phoenixben megnyíló négy üzletében.

A Tesco tavaly nyitotta meg első boltját az Egyesült Államokban, mára már 78 Fresh&Easy (Friss és könnyű) üzlet működik Arizonában, Nevadában és Kaliforniában. Ezzel egy másik, valamivel pénztelenebb réteget szólított meg, mint az amerikai Wal-Mart, ami megijedt attól, hogy versenyhátrányba kerül.