Valér
4 °C
8 °C

Repülőgépbalesetben meghalt a Wal-Mart-örökös

2005.06.28. 10:00
Felszállás után a földbe csapódott John Walton kisrepülőgépe. Az 58 éves Wal-Mart örökös azonnal szörnyethalt. A Forbes magazin szerint a tizenegyedik leggazdagabb volt 18 milliárd dolláros vagyonával.
John Walton, a Wal-Mart birodalom alapítójának fia lezuhant kisrepülőgépével Wyomingban lévő otthona mellett. A baleset körülményeit még vizsgálják. A Reuters szerint a gép röviddel a felszállás után hibásodhatott meg, akkor csapódott a földbe.

A Reuters szerint az 58 éves férfi gyakorlott pilóta volt, most is maga vezette a gépét. Walton egyébként háborús veterán, a vietnámi háború alatt is szolgált. Megkapta az ezüstkeresztet, amikor ellenséges tűzben mentette meg társai életét - idézi a BBC Online a cég szóvivőjét.

John Walton a tizenegyedik helyet foglalta el a Forbes magazin a világ leggazdagabb embereit felsoroló listáján. A Forbes szerint a Wal-Mart birodalom egyik örököseként 18 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezett. A Wal-Martot, mely mára a világ legnagyobb kiskereskedelmi láncává nőtte ki magát, Sam Walton alapította.

John Walton igazgatóként is részt vett a családi cég vezetésében. A család egyébként a Wal-Mart részvények 40 százalékát birtokolja.