Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Duplázódott a WorldCom-csalás

2002.08.09. 10:39
Újabb 3,3 milliárdos félrekönyvelt tételt tárt fel az időközben csődbe ment távközlési óriáscég belső vizsgálata, így már a 7 milliárdot is meghaladja az az a összeg, amelyet csaló módon a bevételi oldalra számoltak el, megtévesztve a befektetőket.
Újra kell szerkeszteni a 2000-es évi pénzügyi beszámolókat, hiszen kiderült, hogy 3,3 milliárd dollárnyi pénzügyi tartalékot működési bevételként könyveltek el. A WorldCom már ismertette az értékpapír felügyelettel a legfrissebb csalási hányadost. A vizsgálatot a távközlési cég új vezetése kezdeményezte.

Lehet még meglepetés

A WorldCom azt is közölte, hogy ez a bejelentés nem feltétlenül az utolsó a sorban. "A befektetőknek és a hitelezőknek tudniuk kell, hogy előfordulhat, újabb helytelenül elszámolt bevételekre bukkanunk".

Ketten már ülnek

A korábbi pénzügyi igazgató, Scott Sullivan és a pénzügyi ellenőr David Myers egy hete előzetes letartóztatásban várja a fejleményeket. John Ashcroft igazságügyi miniszter szerint ha mind a hét vádpontban bűnösnek találják őket, akár 65 évet is kaphatnak. Bernie Ebberst, az egyik cégalapítót, aki a botrány júniusi kirobbanása előtt, még áprilisban lemondott, még nem vádolták meg.

A társaság július 22-én kért csődvédelmet. A WorldCom biztosítja egyébként a világ internetes adatáramlásának mintegy felét.