Duplázódott a WorldCom-csalás

2002.08.09. 10:39
Újabb 3,3 milliárdos félrekönyvelt tételt tárt fel az időközben csődbe ment távközlési óriáscég belső vizsgálata, így már a 7 milliárdot is meghaladja az az a összeg, amelyet csaló módon a bevételi oldalra számoltak el, megtévesztve a befektetőket.
Újra kell szerkeszteni a 2000-es évi pénzügyi beszámolókat, hiszen kiderült, hogy 3,3 milliárd dollárnyi pénzügyi tartalékot működési bevételként könyveltek el. A WorldCom már ismertette az értékpapír felügyelettel a legfrissebb csalási hányadost. A vizsgálatot a távközlési cég új vezetése kezdeményezte.

Lehet még meglepetés

A WorldCom azt is közölte, hogy ez a bejelentés nem feltétlenül az utolsó a sorban. "A befektetőknek és a hitelezőknek tudniuk kell, hogy előfordulhat, újabb helytelenül elszámolt bevételekre bukkanunk".

Ketten már ülnek

A korábbi pénzügyi igazgató, Scott Sullivan és a pénzügyi ellenőr David Myers egy hete előzetes letartóztatásban várja a fejleményeket. John Ashcroft igazságügyi miniszter szerint ha mind a hét vádpontban bűnösnek találják őket, akár 65 évet is kaphatnak. Bernie Ebberst, az egyik cégalapítót, aki a botrány júniusi kirobbanása előtt, még áprilisban lemondott, még nem vádolták meg.

A társaság július 22-én kért csődvédelmet. A WorldCom biztosítja egyébként a világ internetes adatáramlásának mintegy felét.  • Hírek
  • Hírek