Vendel
4 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Diszkriminációval vádolják a Whirlpoolt

2003.02.11. 11:08
Az amerikai munkaügyi minisztérium panaszt nyújtott be a Whirlpool ellen, mert a cég egyik felvételi tesztjén nagyobb arányban estek ki kisebbségi jelentkezők, közölte az AP.
"A Whirlpool többlépcsős felvételi procedúrájának egyik, általános készségeket vizsgáló tesztje diszkriminatív, mert legalább hatszázötven kisebbségit kiejtett a tulsai gyárba jelentkezők közül" - közölte Yvonne Ralsky, a minisztérium képviselője.

A teszten sokkal nagyobb arányban estek ki kisebbségi jelöltek, miközben a kérdéseknek nem volt köze a gyárban ellátandó feladatokhoz, tette hozzá.

A Whirlpool szerint semmi szabálytalan nem történt

Tom Kline, a cég szóvivője bejelentette, hogy ezentúl nem alkalmazzák a kifogásolt tesztet, de meggyőződésük, hogy eddig is helyesen jártak el. A vállalat felvételi rendszerét annak idején az illetékes hivatal megvizsgálta, és semmilyen kifogást nem emelt, közölte.

A minisztérium saját közlése szerint korábban megpróbált megállapodni a vállalattal, de miután ez kudarcba fulladt, kénytelen volt panaszt emelni. A panaszt jelenleg az illetékes bíróságon vizsgálják.