Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A WorldCom megegyezett a tőzsdefelügyelettel

2002.11.27. 14:15
A WorldCom peren kívüli egyezséget kötött, vállalta, hogy a hatóságok a jövőben folyamatosan figyelik a cég belső ügyeit, de egyelőre elkerülte a pénzbüntetést. A megállapodás nem befolyásolja a már folyó polgári és büntettőügyeket.
A csődbe ment WorldCom és a SEC (Securities and Exchange Commission) peren kívüli egyezséget kötött a távközlési cég könyvhamisítási ügyében. A megállapodás alapján a hatóságok ezentúl folyamatosan ellenőrzik a vállalat üzleti döntéseit, a cégvezetés terveit és a könyvelést, ugyanakkor újabb szabálytalanságok esetén a WorldCom több millió dolláros büntetést fizethet.

A vezetők elleni eljárás folyik tovább

A SEC közölte, hogy a fentieken túl "a WorldCom köteles alkalmazottainak olyan továbbképzést szervezni, amellyel biztosítható, hogy a jövőben nem fordulnak elő ehhez hasonló könyvelési szabálytalanságok". A mostani megállapodás nem befolyásolja a korábban indított polgári és büntetőügyeket, így a Scott Sullivan pénzügyi igazgató és David Myers pénzügyi ellenőr ellen folyó eljárást sem.

Jöhet még pénzbüntetés

A megállapodásban vállalt kötelezettségek teljesítését a hatóságok jövőre ellenőrzik, ekkor döntenek az esetleges pénzbüntetésekről. Szakértők szerint az egyezség nagyon megkönnyíti a WorldCom helyzetét, és ezáltal esélye lehet a vállalatnak a talpra állásra. A cég illetékesei ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy a WorldCom-papírok az ügy végére teljesen elértéktelenedhetnek.