Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

A WorldCom megegyezett a tőzsdefelügyelettel

2002.11.27. 14:15
A WorldCom peren kívüli egyezséget kötött, vállalta, hogy a hatóságok a jövőben folyamatosan figyelik a cég belső ügyeit, de egyelőre elkerülte a pénzbüntetést. A megállapodás nem befolyásolja a már folyó polgári és büntettőügyeket.
A csődbe ment WorldCom és a SEC (Securities and Exchange Commission) peren kívüli egyezséget kötött a távközlési cég könyvhamisítási ügyében. A megállapodás alapján a hatóságok ezentúl folyamatosan ellenőrzik a vállalat üzleti döntéseit, a cégvezetés terveit és a könyvelést, ugyanakkor újabb szabálytalanságok esetén a WorldCom több millió dolláros büntetést fizethet.

A vezetők elleni eljárás folyik tovább

A SEC közölte, hogy a fentieken túl "a WorldCom köteles alkalmazottainak olyan továbbképzést szervezni, amellyel biztosítható, hogy a jövőben nem fordulnak elő ehhez hasonló könyvelési szabálytalanságok". A mostani megállapodás nem befolyásolja a korábban indított polgári és büntetőügyeket, így a Scott Sullivan pénzügyi igazgató és David Myers pénzügyi ellenőr ellen folyó eljárást sem.

Jöhet még pénzbüntetés

A megállapodásban vállalt kötelezettségek teljesítését a hatóságok jövőre ellenőrzik, ekkor döntenek az esetleges pénzbüntetésekről. Szakértők szerint az egyezség nagyon megkönnyíti a WorldCom helyzetét, és ezáltal esélye lehet a vállalatnak a talpra állásra. A cég illetékesei ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy a WorldCom-papírok az ügy végére teljesen elértéktelenedhetnek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!