Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

WTC-per az augusztusi bérleti díj miatt

2003.05.29. 11:42
Az ikertornyok irodáit kiadó Larry Silverstein beperelte az egyik bérlőt, amiért az nem fizette be a 2001 augusztusi díjat. Az alperes alkalmazottainak kétharmadát vesztette el a szeptember 11-i terrortámadásban.
Silverstein ingatlankezelő társasága több mint egymillió dollárt, az augusztus 1-től szeptember 10-ig tartó időszak bérleti díját követeli a Cantor Fitzgerald brókercégtől egy manhattani bíróságon, közölte a BBC. A World Trade Center LLC szerint minden bérlő elismerte, hogy a támadás ellenére ki kell fizetnie az öt hét díját.

658 áldozat

"A Fitzgerald nem volt hajlandó fizetni, ezért kénytelenek vagyunk perelni" - közölte Silversteitn szóvivője. Az alperes nem kommentálta a keresetről szóló hírt. A Cantor Fitzgerald a WTC északi tornyának felső részében bérelt négy emeletet.

A 2001 szeptember 11-i támadás ezt a vállalatot érintette legkomolyabban: a cég 658 alkalmazottját, a teljes munkaerő kétharmadát vesztette el.

Egy támadás történt

A támadás után egy évvel a bíróság úgy döntött, hogy a két torony lerombolása biztosítási szempontból egy eseménynek számít, vagyis az ügyben érintett biztosító társaságoknak csak egyszeres biztosítási összeget kell kifizetniük. Larry Silverstein a két toronyra kétszer 3,5 milliárd dolláros kártérítés kifizetését követeli.