Ödön
1 °C
11 °C

Egy támadás érte a WTC két tornyát

2002.09.26. 12:16
A New York-i Világkereskedelmi Központ (WTC) két felhőkarcolójának tavaly szeptember 11-ikei lerombolása egy amerikai bíróság döntése szerint biztosítási szempontból egy eseménynek számít, vagyis az ügyben érintett biztosító társaságoknak csak egyszeres biztosítási összeget kell kifizetniük.
Larry Silverstein, aki a WTC épületét röviddel a terrortámadás előtt lízingelte, dupla, a két toronyra kétszer 3,5 milliárd dolláros kártérítés kifizetését követeli. Indoklása szerint két különböző repülőgép rombolta le a WTC két tornyát, tehát két eseményről van szó.

A mostani ítélet által közvetlenül érintett biztosítótársaságok a Hartford Financial Services Group, a St. Paul Cos. és a Royal Sun Alliance. A svájci Zürich Financial Services és a német Allianz hasonló döntésért folyamodtak, de a bíróság ezekről a biztosításokról még nem döntött.

A svájci Swiss Re viszontbiztosító és a többi, még érintett biztosító szerint Silverstein egy kárösszeg kifizetésére jogosult. E biztosítók ügyének tárgyalása november elején kezdődik New Yorkban. A károsult és a biztosítótársaságok közti egyezkedés még augusztusban kudarcba fulladt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?