Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Megalapozott a Xerox elleni rasszizmusvád

2002.08.07. 12:06
Az illetékes szövetségi hatóság vizsgálata szerint igaza volt azoknak a fekete Xerox-alkalmazottaknak, akik márciusban az "ellenséges munkahelyi környezet" miatt panaszt nyújtottak be a cég ellen.
A munkahelyi esélyegyenlőséget vizsgáló bizottság (Equal Employment Opportunity Commission) véleménye szerint a panasz megalapozott: a feketéket gyakrabban és szigorúbban büntetik, a fehéreknek magasabb a fizetése, és őket gyakrabban léptetik elő, közölte a Wall Street Journal értesülésére hivatkozva a Reuters.

Rasszista viccek

A fekete alkalmazottak szerint a Xerox fehér munkatársai csak "gettóként" emlegették a vállalatot a feketék magas arányára utalva. A fehérek állítólag egy rasszista vicceket tartalmazó könyvet is kinyomtattak, sokszorosítottak, és azt a cégen belül terjesztették.

Per indul

Christa Carrone, a Xerox képviselője korábban cáfolta a vádakat, és közölte, hogy a vállalat belső vizsgálata semmiféle bizonyítékot nem talált a feketék panaszaira. A panaszosokat képviselő Leeds, Morelli and Brown ügyvédi iroda bejelentette, hogy feltehetően néhány héten belül keresetet nyújtanak be a Xerox ellen a cincinnati kerületi bíróságon.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!