Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Betiltották a pezsgős joghurt elnevezést

2002.09.02. 15:50
A svéd kereskedelmi bíróság ítéletben tiltotta meg az Arla Foods tejüzemnek, hogy úgy reklámozta egyik joghurtját, hogy annak pezsgő íze van. A bíróság szerint a jövőben az Arla semmilyen módon nem utalhat a pezsgőre - írta az iWon hírportál.
A bíróság múlt heti ítéletében 800 ezer korona (azaz 21 millió forint) büntetésre ítélte a tejüzemet. Az Arla tejüzemet két francia pezsgőipari érdekvédelmi szervezet, illetve két pezsgőgyártó jelentette fel, miután a svéd és dán tejtermelők tulajdonában lévő Arla 1999 novemberében "pezsgő ízű" joghurtot dobott piacra.

Szilveszteri joghurt

Az Európai Unió védi a tradicionális helyi termékeket, így például a francia "champagne" elnevezést, amelyet csak a francia pezsgőgyártók használhatnak.

Az Arla egyébként már 2000 januárjában visszavonta a termékét, állításuk szerint a pezsgős joghurtot eredetileg is csak a 2000. szilveszteri időszakban tervezték árulni. A tejipari cég nem fellebbezett a döntés ellen.