Sára, Márió
-6 °C
2 °C

A Zippo beperli a Walt Disney-t

2002.06.21. 12:58
Az öngyújtókat gyártó cég keresetet nyújtott be a Walt Disney ellen, miután a többek között Magyarországon forgatott Dinotopia című rajzfilmsorozat egyik szereplőjét a készítők Zippónak keresztelték.
A Zippo Manufacturing egy pennsylvaniai bíróságon indít pert a Walt Disney, és a produkcióban részt vevő ABC tévécsatorna, illetve a Hallmark Entertainment ellen. Az öngyújtógyártó szerint a rajzfilmsorozatban szereplő Zippo dinoszaurusz sérti a cég márkanévhez fűződő jogait, illetve a film készítői jogtalanul szerezhetnek hasznot az ismert névből.

"A név 1932 óta a mi tulajdonunk, és minden ehhez kapcsolódó joggal mi rendelkezünk. Nagyon szomorú, hogy a rajzfilm készítői a tudtunk nélkül használták a nevet" - nyilatkozta Gregory W. Booth, a Zippo elnöke.

A felperes a bíróságon azt szeretné elérni, hogy a szereplőt kereszteljék át, és a Zippo dinoszaurusz kereskedelméből származó haszonból adjanak át egy meghatározott hányadot a név jogos tulajdonosának. A beperelt cégek nem kommentálták a keresetről szóló hírt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!