Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Zippo beperli a Walt Disney-t

2002.06.21. 12:58
Az öngyújtókat gyártó cég keresetet nyújtott be a Walt Disney ellen, miután a többek között Magyarországon forgatott Dinotopia című rajzfilmsorozat egyik szereplőjét a készítők Zippónak keresztelték.
A Zippo Manufacturing egy pennsylvaniai bíróságon indít pert a Walt Disney, és a produkcióban részt vevő ABC tévécsatorna, illetve a Hallmark Entertainment ellen. Az öngyújtógyártó szerint a rajzfilmsorozatban szereplő Zippo dinoszaurusz sérti a cég márkanévhez fűződő jogait, illetve a film készítői jogtalanul szerezhetnek hasznot az ismert névből.

"A név 1932 óta a mi tulajdonunk, és minden ehhez kapcsolódó joggal mi rendelkezünk. Nagyon szomorú, hogy a rajzfilm készítői a tudtunk nélkül használták a nevet" - nyilatkozta Gregory W. Booth, a Zippo elnöke.

A felperes a bíróságon azt szeretné elérni, hogy a szereplőt kereszteljék át, és a Zippo dinoszaurusz kereskedelméből származó haszonból adjanak át egy meghatározott hányadot a név jogos tulajdonosának. A beperelt cégek nem kommentálták a keresetről szóló hírt.