Index

Wienerschnitzel Aranka

"Wienerschnitzel Aranka vagyok, nem szégyellem a koromat, hetvenhét éves vagyok, még hajadon, vagy ahogy most mondják: szingli. Az életem nagyobb részét a Pártnak áldoztam, amit utólag sem bántam meg, mert egy szebb jövő reményében tettem mindent, a Gulágról meg az akasztásokról semmit nem tudhattunk. Ezeket a jelenségeket utólag természetesen egyáltalán nem helyeslem..."

"...Nyugdíjas vízépítő mérnökként állítom, hogy történelmi bűnt követtek el az Orbánék, amikor leállították a vízlépcső építését. Tessék elővenni az akkori terveket: a mi betonteknőnk egyszerre akár három, a mostanihoz hasonló árhullámot is elhárított volna, legfeljebb a szélén csorgott volna ki egy kis lé. Nem lennének most Budán azok a borzasztó buzgárok..."

"...Még szerencse, hogy ezekben a nehéz időkben olyan férfi áll az ország élén, mint Gyurcsány Ferenc, aki nem ijed meg a saját árnyékától, ha kell, szervez, intézkedik, ha kell a saját zsebébe nyúl, hogy előteremtse a szükséges pénzösszeget a rászorulóknak, és ha a helyzet úgy hozza, bizony kiáll a gátakra is.

Az ellenzék alaptalan vádaskodásaira pedig csak annyit mondhatok, hogy Magyarországon sajtószabadság van, és ha a sajtó a miniszterelnököt épp a gáton akarja lefotózni, akkor ebben őket nem szabad megakadályozni..."

"...A mi utcánkban minden szocialista plakátot leszaggattak a fideszes vandálok. Pedig milyen jó volt köztük sétálni, micsoda fess férfi ez a Szanyi Tibor! Bárcsak néhány évvel fiatalabb lehetnék! Az isten tartsa meg ezt a drága embert sokáig!..."

"...amúgy nem neveltek vallásosnak, de így hetven után már néha elfog egy különös borzongás. Szívesen lemennék a templomba is akár, ha a papok nem uszítanának folyamatosan a törvényesen megválasztott miniszterelnökünk ellen..."

"...Van, aki az Aranycsapat névsorát fújja kívülről, én úgy vagyok vele, hogy a Gyurcsány-kormány legalább akkora nemzetközi hírnevet, elismerést szerzett az országnak, így ők is megérdemlik, hogy egy életre megjegyezzük az összeállításukat, akár folytatják, akár – ne adja az ég – el kell köszönniük. Petrétei – Kóka, Veres, Lamperth – Kiss, Gráf – Persányi, Magyar, Kovács, Bozóki, Somogyi. A cserepadon Kolber, Göncz, Baráth, Csizmár, Petrétei, Rácz, a szövetségi kapitány: Gyurcsány Ferenc!..."

"...van az a remek színházi kritikus, a Mészáros Tamás, aki az Orbán-Torgyán kormány alatt nem kapta meg a méltó elismerését, aztán végül, amikor helyreállt a rend, megkaphatta a magas állami kitüntetést. No, ő a kedvencem. A héten is volt egy remek színikritikája a 168 órában, ahol feketén-fehéren leírta, hogy Orbán a lovak közé dobta a gyeplőt..."

"...Én bízom a választópolgárok józanságában, abban, hogy a köztársaság hívei elegendő számban járulnak majd az urnákhoz, közös erővel megvédjük vívmányainkat, és a következő években folytatódhat az a dinamikus kormányzás, amelyet Gyurcsány Ferenc és csapata végzett az elmúlt másfél évben."