Hétfőn húsz fok, szombaton havas eső lesz

2015.11.15. 17:40
A következő napokban tovább enyhül az idő, de a leghidegebb órákban helyenként már akár 1 fokig is hűlhet a levegő, hétvégére pedig megjön a hideg és a havas eső.

Hétfőn főleg Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lehet még kisebb eső, másutt már nem valószínű csapadék, szél viszont igen. Hétfőn az Északi-középhegységben, 9-15, de másutt 15-21 fok között valószínű.

Kedden már kissé hűvösebb, felhős idő lesz, de esőtől nem nagyon kell tartani, napközben 12-17, a felhős északkeleten 9-11 fok lesz, éjszaka ugyanakkor akár 1 fokig is hűlhet a levegő. A szerda hasonlóképpen alakul, eső nem valószínű, de szél igen, miközben 13-18 fok lesz, csütörtökön kissé hűvösebb, 10-15 fok között várható.

Pénteken aztán ismét megérkezik az eső, bár hideg továbbra sem lesz. Délkeleten még több órás napsütés is lehet, délutántól viszont egyre nagyobb területen ered el az eső. A minimumhőmérséklet 3-8, a maximumhőmérséklet 8-15 fok között alakul.

A hétvége borúsan telik majd, sokfelé várható kiadós eső. A Dunántúl magasabban fekvő helyein havas eső is előfordulhat. Nagy területen megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 2-7 fok lehet. A nappali maximumok várhatóan 4-10 fok között alakulnak. Vasárnap kezdetben több helyen eshet az eső, a Dunántúlon néhol a havas eső is lehet. Majd a nap folyamán fokozatosan gyengül és megszűnik a csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-6, a legmagasabb hőmérséklet 3-8 fok között valószínű - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap.