Auguszta
-4 °C
2 °C
December 18. hétfő
  • Felhős

-3°C 2°C
December 19. kedd
  • Felhős

-5°C 2°C
December 20. szerda
  • Felhős

-6°C 1°C
December 21. csütörtök
  • Hószállingózás

-4°C 2°C
December 22. péntek
  • Zápor

-1°C 4°C
December 23. szombat
  • Havas eső

-1°C 3°C
December 24. vasárnap
  • Gy. felhős

-4°C 2°C
December 25. hétfő
  • Felhős

-3°C 2°C

36 órás előrejelzés

Hétfőn helyenként párás, ködös lesz a reggel, de napközben már változóan felhős-napos időre készülhetünk. Délután elszórtan, főként délnyugaton fordulhatnak elő hózáporok. Nyugaton és északkeleten élénkülhet meg az északi, északnyugati szél. Hajnalban -6, -1 fokig hűl le a levegő, de az északi fagyzugos tájakon -8, -9 fok is lehet. Napközben 0-3 fokot mérhetünk. Kedd reggel északon továbbra is előfordulhatnak párás, ködös tájak. Napközben a Dunántúlon ígérkezik több napsütés, csapadék nem várható. Hajnalban északon készülhetünk keményebb fagyokra, itt néhol -8, -10 fok is előfordulhat. Máshol -3, -7 fok valószínű és napközben is csak pár fokkal emelkedik 0 fok fölé a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Hétfőn sem érvényesül fronthatás térségünkben. Hajnalban a fagyos, több helyen nyírkos időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. Az ízületi panaszok egyeseknél akár napközben is fennállhatnak, emellett a hidegre fokozottan érzékenyeknél fejfájás is jelentkezhet. Viszont többfelé kell napsütésre számítani, ami kedvező hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. Fogyasszunk vitaminban gazdag ételeket, sok folyadékot! Öltözzünk melegen, rétegesen, nagy lesz a megfázásveszély.

Közlekedés­meteorológia

Hétfőn reggel északon és középső tájakon pára-, ködfoltok okozhatnak korlátozott látási viszonyokat, emellett zúzmaralerakódással is számolniuk kell az útnak indulóknak. Északon néhol napközben is tartósan megmaradhat a köd. Délután a változóan felhős-napos időben elszórtan kialakulhatnak hózáporok, így az érintett útszakaszokon csúszós, hókásás útviszonyokra kell készülni. Nyugaton és északkeleten élénk északias széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Továbbra is vezessenek körültekintően, a téli útviszonyoknak megfelelően. Tartsanak elegendő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2017. december 18. 02:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 3,8
Velencei-tó (Agárd) 3,3
Tisza (Kisköre-felsö) 3
Fertö-tó (Fertörákos) 2,8
Duna (Budapest) 3,7
Tisza (Szolnok) 3,5
Hójelentés

Hideg hétfő hózáporokkal. Hétfőn elszórtan, főként délnyugaton alakulhatnak ki hózáporok, tartós havazás azonban nem várható.