Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C
Február 20. Most
  • Borult

1.9°C
Február 21. Szerda
  • Havas eső

-1°C 2°C
Február 22. Csütörtök
  • Havas eső

-2°C 2°C
Február 23. Péntek
  • Hószállingózás

-3°C 3°C
Február 24. Szombat
  • Gy. felhős

-7°C 1°C
Február 25. Vasárnap
  • Felhős

-11°C -2°C
Február 26. Hétfő
  • Hószállingózás

-11°C -3°C
Február 27. Kedd
  • Havazás

-12°C -3°C

36 órás előrejelzés

Kedden reggel az északkeleti tájak kivételével többfelé várható csapadék, főként hószállingózás, havazás várható, de délkeleten havas esőre kell készülnünk. Ekkor még gyenge, mérsékelt lesz a keleti-északkeleti szél. A legalacsonyabb hőmérséklet -5 és +2 fok között alakul. Napközben elsősorban a Dunántúlon, és északon havazhat, máshol havas eső lesz a jellemző, de keleten, délkeleten esőre van kilátás. A legkevesebb csapadék északkeleten hullhat. Többfelé megélénkül az északi-északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz enyhébb az idő. Szerda reggel az északkeleti tájak kivételével tovább folytatódik a csapadékos idő. Keleten, délkeleten eső, havas esőre van kilátás, a Dunántúlon és északon havazás várható. A Dunántúlon többfelé élénk lesz az északi-északkeleti szél. A minimum-hőmérséklet -4 és +2 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden kettősfronti hatás érvényesül, emiatt sokaknál jelentkezhet fejfájás, migrén, vérnyomás- és keringési probléma. A szelesebb tájakon élők tünete tovább erősödhet. A szeles, csapadékos időben nagy lesz a megfázásveszély. Romlik komfort- és hőérzetünk. A borongós idő rossz hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. Továbbra is fordítsunk kellő figyelmet immunrendszerünk védelmére, valamint öltözzünk melegen, rétegesen!

Közlekedés­meteorológia

Kedden országszerte csapadékos időre kell készülni. Elsősorban a Dunántúlon és északon okozhat a havazás csúszós, síkos, latyakos, hókásás, havas utakat, máshol havas eső, eső miatt lehetnek vizesek, csúszósak az utak. Az élénk északi-északkeleti szél többfelé kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását, a Dunántúlon helyenként kisebb hófúvás sem kizárt, ami nehezítheti a közlekedők dolgát. A télies útviszonyok miatt vezessünk fokozott óvatossággal, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2018. február 20. 04:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 2,8
Velencei-tó (Agárd) 3,3
Tisza (Kisköre-felsö) 2,5
Fertö-tó (Fertörákos) 1,7
Duna (Budapest) 3,4
Tisza (Szolnok) 2,1
Hójelentés

Keddtől újabb havas napok jönnek. Hétfőn este dél felől éri el az újabb csapadéktömb hazánkat. Kedden, szerdán a keleti, délkeleti tájak kivételével, és várhatóan csütörtökön is még többfelé, de főként nyugaton havazásra lehet számítani. Néhol 10-20 centi megmaradhat.