Dénes
3 °C
22 °C
Index - In English In English Eng
Április 8. Most
  • Derült

4°C
Április 9. Csütörtök
  • Derült

4°C 23°C
Április 10. Péntek
  • Felhős

6°C 21°C
Április 11. Szombat
  • Gy. felhős

5°C 20°C
Április 12. Vasárnap
  • Gy. felhős

7°C 22°C
Április 13. Hétfő
  • Zápor

8°C 21°C
Április 14. Kedd
  • Zápor

8°C 14°C
Április 15. Szerda
  • Derült

4°C 13°C

36 órás előrejelzés

Szerdán is a napsütésé lesz a főszerep, felhőkkel továbbra sem találkozhatunk. A délies szél csak északnyugaton élénkülhet meg. A hideg hajnalt követően délután 19-23 fokot mérhetünk. Csütörtökön is az elmúlt napokhoz hasonló napos, száraz időre van kilátás. A nyugati irányú szél többnyire mindenütt mérsékelt marad. Délután 20-24 fok valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Szerdán sem lesz front térségünkben, továbbra is anticiklon alakítja időjárásunkat. A hidegebb reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak, nagy lesz a megfázásveszély. A gyors délelőtti felmelegedés, a nagy napi hőingás vérnyomás-ingadozást, rosszullétet, keringési panaszokat okozhat ezen a napon is. A meleg időben általános lesz a fáradékonyság, a dekoncentráltság, a tompaság, az arra hajlamosaknál migrén is előfordulhat. A sok napsütés jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. Öltözzünk rétegesen a reggeli órákban, ha mindenképpen szükséges elhagyni otthonunkat. Fordítsunk figyelmet immunrendszerünk erősítésére, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket!

Közlekedés­meteorológia

Szerdán folytatódik a napos, száraz idő, így mindenhol kedvező útviszonyokra számíthatnak az útnak indulók. Északnyugaton néhol élénk lehet a déli-délkeleti szél, mely csökkentheti a járművek menetstabilitását. A napos időben érdemes vezetés közben napszemüveget viselni. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A következő napokban a nyír pollenkoncentrációja jellemzően magas, helyenként nagyon magas tartományban alakul, így már mindenhol okoz tüneteket pollenjének megjelenése. A juhar, a kőris, a nyár, a fűz, a gyertyán, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágporának koncentrációja országszerte közepes szintet érhet el. Előfordulhat egy-egy szem még az éger, a mogyoró és a szil pollenjéből is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is jellemzően alacsony marad.

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2020. április 8. 02:39
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 9
Velencei-tó (Agárd) 10,7
Tisza (Kisköre-felsö) 9
Fertö-tó (Fertörákos) 9,2
Duna (Budapest) 10,2
Tisza (Szolnok) 9