Ágnes
2 °C
11 °C
Január 21. Most
  • Borult

5.5°C
Január 22. Péntek
  • Eső

2°C 9°C
Január 23. Szombat
  • Eső

6°C 10°C
Január 24. Vasárnap
  • Eső

3°C 7°C
Január 25. Hétfő
  • Havas eső

-2°C 4°C
Január 26. Kedd
  • Hózápor

-2°C 3°C
Január 27. Szerda
  • Erősen felhős

-2°C 3°C
Január 28. Csütörtök
  • Havas eső

-1°C 5°C

36 órás előrejelzés

Csütörtök reggel elsősorban fátyolfelhők szűrhetik a napfényt, de lesznek vasagabb felhőkkel borított tájak is, viszont hajnalban északon, északkeleten néhol szitálás, gyenge eső, esetleg gyenge ónos szitálás előfordulhat. Élénk, erős, a Dunántúlon helyenként viharos lesz a délies szél. -2 és +6 fok között alakulhat a legalacsonyabb hőmérséklet. Napközben is elsősorban fátyolfelhők szűrhetik a napfényt, csak kevés helyen lehet vastagabb a felhőtakaró. Napközben említésre méltó csapadék nem várható, legfeljebb az esti órákban csepereghet az eső Borsod megye északi részén. Élénk, erős, a Dunántúlon többfelé viharos lesz a déli-délnyugati szél. Tovább enyhül az idő, délután 5-14 fokot mérhetünk, északkeleten lesz hidegebb. Péntek reggel már több felhő lesz az égen, északon és nyugaton az eső is eleredhet. A délies szelet továbbra is élénk, erős, a Dunántúlon helyenként viharos lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet 0 és 8 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Csütörtökön is melegfronti tünetek jelentkezhetnek, ugyanis folytatódik az enyhébb légtömegek beáramlása a Kárpát-medencébe. Emiatt elsősorban migrénes fejfájás jelentkezhet, de felerősödhetnek a gyulladásos panaszok is. Jellemző lehet napközben többeknél a vérnyomás-ingadozás, a tompaság, a fáradékonyság és a dekoncentráltság. Alvászavar, szédülés és rosszullét is előfordulhat. A szeles idő miatt ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk, tovább erősödhetnek a fejfájásos tünetek. Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket!

Közlekedés­meteorológia

Csütörtök hajnalban északon, északkeleten néhol szitálás, gyenge eső, esetleg gyenge ónos szitálás előfordulhat, viszont napközben említésre méltó csapadék nem várható, legfeljebb az esti órákban csepereghet az eső Borsod megye északi részén. Az érintett tájakon vizes, csúszós, néhol esetleg jeges útszakaszok előfordulhatnak, ugyanakkor a még havas tájakon a hóolvadás miatt is számítani kell vizes utakra, vízátfolyásokra. Élénk, erős, a Dunántúlon többfelé viharos lesz a déli-délnyugati szél, mely jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. Napközben elsősorban fátyolfelhők szűrhetik a napfényt, csak kevés helyen lehet vastagabb a felhőtakaró, így sokfelé érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Vezessünk óvatosan, tartsunk elegendő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

Magyarország hőtérképe
Budapest légszennyezettsége
2021. január 21. 06:00
Vizek hőmérséklete (°C)
Balaton (Siófok) 0,2
Velencei-tó (Agárd) 0,4
Tisza (Kisköre-felsö) 1,5
Fertö-tó (Fertörákos) 0,1
Duna (Budapest) 2
Tisza (Szolnok) 1,2
Hójelentés

Havazás nem várható. Enyébb napok jönnek, havazni egyelőre nem fog.