10 milliárdos hitelkihelyezést tervez a Raiffeisen az Új Magyarország KKV Hitelprogramban

2009.02.09. 12:54 Módosítva: 2009.02.09. 12:54
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A gazdasági és pénzügyi nehézségek miatt a KKV-k jelentős része külső segítségre, hitelre szorul, melyet igen kedvező feltételekkel, állami támogatással, árfolyamkockázattól mentesen vehetnek igénybe az Új Magyarország Hitelprogramok keretében.

A Raiffeisen Bank az elsők között biztosított lehetőséget ügyfeleinek az Új Magyarország Kis- és Középvállalkozói Hitelprogramhoz, melynek 50 milliárdos kerete kiemelten kedvező feltételekkel áll a hazai vállalkozások rendelkezésére. A hitel elsődlegesen beruházásokra használható fel, de a beruházáshoz kapcsolódó tartós forgóeszköz finanszírozásra is lehetőséget biztosít. A vállalkozások, cégek az euró alapú devizahitelekkel megegyező, vagy annál kedvezőbb kamatozással juthatnak államilag támogatott hitel-lehetőségekhez - akár 100 millió forint összeghatárig, árfolyamkockázat nélkül.

A Raiffeisen Bank fiókjaiban képzett szakértők várják az érdeklődőket, és kiemelt prioritással foglalkoznak az említett programok iránt érdeklődő vállalkozásokkal. A bank nagy hangsúlyt helyez arra, hogy az érdeklődő vállalkozások gyors és pontos információt kaphassanak az Új Magyarország Hitelprogram különböző konstrukcióról, és rövid átfutási idővel igényelhessék is azokat. Közel 160 Raiffeisen fiókban az Új Magyarország Hitelprogram további kedvezményes finanszírozási lehetőségei is elérhetőek: a Vállalkozásfejlesztési-, az agráriumban működő vállalkozások számára kidolgozott Agrárfejlesztési-, Agrár-forgóeszköz, valamint a Termelői Értékesítő Szervezetek számára kialakított forgóeszköz konstrukciók. Mindegyik hitelfajtára jellemző, hogy a jelenlegi forrásszegény időszakban rendkívül kedvező kamatozással biztosítanak finanszírozást a vállalkozásoknak

Az Új Magyarország Kis- és Középvállalkozói Hitelprogramot a múlt év októberében hirdette meg a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium, felerészt az Európai Unió, felerészt a Magyar Fejlesztési Bank által biztosított forrásokból kereskedelmi bankok közvetítésével.

Mint Laincsek János a Raiffeisen Bank KKV területének vezetője elmondta, 8-10 milliárd forintos hitelkihelyezést terveznek az Új Magyarország KKV Hitelprogram keretében. Várakozásaik szerint 200-400 ügylet keretében kerül majd lehívásra ez a nagyságrendű forrás, és elsősorban a Kelet-, Nyugat- és Dél-Magyarországi régió közép- és kisvállalkozásai fognak élni ezzel a finanszírozási lehetőséget.

„Hazánkban kb. 450.000 mikro-, kis- és középvállalkozás (KKV) működik, mely cégek éves árbevétele a néhány millió forinttól akár több milliárd forintig terjedhet. Ezek a vállalkozások adják a hazai GDP felét, és ők foglalkoztatják a magyarországi munkavállalók 70%-át. Így kiemelten fontos, hogy ez a szektor minél kevesebb veszteséggel vészelje át a pénzügyi és gazdasági válság negatív hatásait, ami nemcsak gazdasági, de társadalmi szempontból is fontos hazánk számára. Tapasztalataink alapján a KKV-k által igénybe vett hitelek átlagos nagysága nem haladja meg a néhány 10 millió forintot, így várhatóan a hitelprogram nagyon sok kkv-nak jelent igazi segítséget."- tette hozzá Laincsek János

További infrmáció itt

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.