A maximalisták a válságban is versenyeznek

2009.12.08. 14:06
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Megvalósult ötletekkel, a hatékonyság javára váló innovációkkal pályáznak a kis- és középvállalkozások az Invitel InnoMax 2009 Díjra. A pályázat zsűrije szerint a válság motivál, és épp a megfelelő idő arra, hogy a vállalatok kiálljanak egymás és a nagyközönség elé, és megmutassák hogyan jutottak a csúcsra. December 31-én zárul majd a jelentkezés az Invitel InnoMax versenyre.

„Magyarországon nagyon sok innovatív ötlet van, és pokolian nagy szükség van ezek összemérésére, versenyeztetésére. Akikhez szól ez a verseny, azok rengeteg keserűséget nyelnek nap mint nap, és egy ilyen verseny valami kedveset és finomat tud nyújtani azoknak, akik majd megnyerik. Az Invitel InnoMax ilyen értelemben példamutató, hiszen olyan területre irányítja rá a figyelmet, amelyet általában homály fed, és nem kap elég elismerést.” – magyarázza dr. Kürti Sándor, a Kürt Zrt. alapító-társtulajdonosa, az Invitel InnoMax Díj zsűrijének tagja.

A zsűriben, dr. Kürti Sándoron kívül, Krisán László, a KA-VOSZ Zrt. vezérigazgatója, Stipsicz Károly, a Haszon Lapkiadó alapítója és Zsembery György, az Invitel Zrt. értékesítési és marketing igazgatóhelyettese vesz részt. Az Invitel InnoMax Díjra november óta érkeznek be a pályázatok kis- és középvállalkozásoktól. A pályázó cégeket létszámuk alapján három különböző kategóriába sorolja a zsűri, és a végén e három kategóriában hirdet majd győztest.

A versenyen és a díjon túl az is fontos a résztvevőknek, hogy megismerhessék, a hasonló méretű, hasonló versenyhelyzetben működő vállalkozások mit tesznek ötleteik gondozásáért, hogyan érik el, hogy innovációik megvalósuljanak. A szervező Invitel Távközlési Zrt-nek ezzel az a célja, hogy az üzleti maximalizmus, az innováció megkapja azt a kiemelt figyelmet, amit megérdemel – és amiről a jelenlegi visszaesés miatt ritkán esik szó.

Az innováció nem csak az elért üzleti eredményekben tükröződik, de motiváló erejével visszahat a cég működésére is: „Az innováció kiváló motiváló erő is lehet. Ha megdicsérsz valakit egy jó ötletért, annak a hatása 1-2 napig tart. Ha bevezeted valaki ötletét, az akár évekig is motiválóan hat.” – fogalmaz Zsembery György, az Invitel InnoMax zsűrijének tagja.

Az emberi oldal jelentőségét Stipsicz Károly zsűritag is kiemeli: „Az innováció szempontjából nagyon fontos, hogy felismerjük az egyes emberekben rejlő potenciált, hogy meglássuk, egy adott szervezetben kik azok, akikre a kreatív újítások épülhetnek. Az innovativitás fejlesztésének egyébként az iskolában kellene kezdődnie. Szerintem sokkal innovatívabb, kreatívabb, inspirálóbb környezetre lenne szükség az oktatási intézményekben. Ez kellene ahhoz, hogy az iskolapadokból valóban kreatív, ötletgazdag emberek kerüljenek ki. Most sajnos úgy tűnik, mintha az egész világ a pénzről szólna, pedig nem arról szól, hanem az emberi innovativitásról és a vállalkozó szellemről.”

A vállalkozó szellemnek megfelelő környezet megteremtése mellett a pénzügyi forrásokat is időben biztosítani kell Krisán László szerint: „Az ötlet önmagában sajnos nem elég, a pénzügyi források megmozgatásához szükség van arra a formára, arra a keretre, amely az ötleteket a pénzintézetek számára mérhetővé és beárazhatóvá teszi. Az Invitel Innomaxhoz hasonló pályázatok segítenek megalapozni ezt a bizonyos keretezést, amely révén a vállalkozások nagyobb sikerrel szerezhetik meg a pénzügyi forrásokat.”


Jelentkezés egyszerűsítve

A szervezők nagy gondot fordítottak arra, hogy a pályázás a lehető legkisebb adminisztrációs terhet rója a vállalkozásokra. A jelentkezés ingyenes, és elegendő felkeresni a www.invitel.hu/innomax oldalt, majd a Nevezés-re kattintva kitölthető a pályázati űrlap.

A kérdéseket úgy állították össze a szervezők, hogy minél több szempontból mutathassák be a pályázók ötleteik, fejlesztéseik lényegét, az utat a megvalósuláshoz és a fejlesztés hatását. Fontos, hogy nem csak szolgáltatás-, vagy termékfejlesztéssel lehet pályázni, de minden olyan ötletet örömmel fogad a zsűri, ami javította a vállalat hatékonyságát, vagy versenyképességét fejlesztette. A döntősöket januárban hívják majd a szervezők személyes prezentációra.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.