Magyar innováció kerestetik!

2009.12.15. 16:07 Módosítva: 2009.12.16. 14:46
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Hol az innováció hazánkban? A többség néhány nagyobb vállalatot nevezne meg, ha a kreatív fejlesztések itthoni fellegvárairól kérdeznénk, pedig a hazai innováció jelentős része a kis- és középvállalkozásoknál történik. Az Invitel InnoMax Díj 2009 fő célja, hogy a nehéz időkben is maximalista és az innovációt fontosnak tartó KKV-kat díjazza.

Az Invitel InnoMax díj zsűritagjai – Krisán László, a KA-VOSZ Zrt. vezérigazgatója; dr. Kürti Sándor, a Kürt Zrt. alapító-társtulajdonosa; Stipsicz Károly, a Haszon Lapkiadó alapítója és Zsembery György, az Invitel Zrt. értékesítési és marketing vezérigazgató helyettese - szerint ötletekben nincs hiány, nagyobb feladat a megvalósításról gondoskodni. A zsűritagok tisztában vannak vele, hogy a visszaesés nem feltétlenül a fejlesztések megvalósítását könnyíti meg, de úgy gondolják, hogy itt az idő a válságot követő időszakra gondolni és tervezni.

Az Invitel InnoMax Díj szervezői azért indították idén kezdeményezésüket, mert a globális gazdasági válság évében a valóban maximalista kis- és középvállalkozások tudják megmutatni innovativitásukat. Ahogy Zsembery György fogalmaz:

„A válság jó kényszerítő erő lehet arra, hogy kimozdítsa az embereket és a cégeket a komfortzónából. A kényszer ráveszi őket, hogy ne vegyék készpénznek azt, ami tegnap volt, hanem egy lépést hátralépve új szemszögből is megnézzék azt, amit csinálnak. Ez azonban önmagában eszközöket még nem ad nekik. A mi feladatunk, hogy olyan eszközrendszert is biztosítsunk a számukra, amellyel pontosabban tervezhetik és mérhetik a számukra fontos folyamatokat, és természetesen az innovatív ötletek megvalósításában is segítünk nekik.” – fogalmazott az Invitel Zrt. értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettese.

Az Invitel InnoMax Díj szervezői szerint a díj tulajdonképpen eszköz ahhoz, hogy a cégek megmérjék ötletességüket és állhatatosságukat is. A zsűri összetételével is törekedtek a szervezők arra, hogy az egyes iparágak szempontjai  ne uralják az értékelést: a zsűritagok eltérő szakmai háttere a biztosítéka annak, hogy az Invitel InnoMax Díj a hazai kis- és középvállalatok ötlet gyárosainak mértékadó versenyévé váljon.

Mivel a kreativitás és a bürokráciára  nem egymást erősítő tényezők, ezért a pályázatra való jelentkezést is maximálisan megkönnyítették a szervezők. December 31-ig itt ( www.invitel.hu/nevezes ) tudnak jelentkezni az egyszerű online űrlapon keresztül.
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.