Tíz perces verseny Startup vállalkozásoknak

2010.01.20. 15:20 Módosítva: 2010.01.22. 09:46
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Befektetők és topmenedzserek előtt mutathatják be a vállalkozó kedvű feltalálók, cégek technológiai és internetes projektjeiket márciusban a Startupversenyen, az V. Web 2.0 Symposium-Barcamp Budapest konferencián. A versenyzőknek egyenként tíz percük lesz, hogy meggyőzzék a szakmai zsűrit arról, hogy melyikük érdemli meg az értékes nyereményeket.

Tíz perc, nem túl kevés, nem túl sok, az első számítógép (ENIAC) ennyi idő alatt mindössze 50 000 összeadásra volt képes. Ma ennyi idő sem kell egy mozifilm letöltéséhez az internetről. Éppen ennyi ideje lesz a StartUpverseny döntőjében a pályázóknak, hogy meggyőzzék a zsűrit.

A márciusi Startupverseny lehetőséget akar biztosítani a hazai, vállalkozó kedvű innovátoroknak, hogy megmutassák ötleteiket, projektjeiket a szakmai zsűrinek. A hazai üzleti élet elismert alakjaiból álló bíráló bizottság - Bojár Gábor (Graphisoft alapító), Gyulai Zoltán (a Budapest-Bamako Rally, illetve az RTL Klub „Királynő” produkciójának résztulajdonosa), Jaksity György (ConCorde Értékpapír Zrt. résztulajdonosa), Pataki Róbert (a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese), Siklósi Zoltán (az Invescom Corporate Finance tulajdonosa), Simó György és Straub Elek üzleti angyalok – értékelésével, kritikájával, támogatásával akár hozzá is járulhat a figyelemre méltó elképzelések felfuttatásához.

Az összes beadott dokumentáció közül az előminősítést követően a legjobb hat vállalkozó mutathatja be elképzeléseit a zsűri előtt. A projektek értékelése nyilvános, ami jó hír lehet azoknak, akik nem pályáznak ugyan, de tudni szeretnék, hogy milyen szempontok alapján döntenek a hazai üzleti élet nagyágyúi egy-egy innováció sorsáról.

A StartUpversenynek otthont adó Web 2.0 Symposium-Barcamp Budapest konferencia szervezői azért tartják fontosnak a megmérettetést, mert az utóbbi években kevés hazai innováció pezsdítette fel a világot. Pedig a XX. században csak elvétve akadt olyan jelentős, az emberiségre komoly hatást gyakorló találmány, amelyhez magyar tudósnak ne lett volna köze, a Rubik kockától az atombombáig. Azóta viszont a sokszor nagy reményekkel induló vállalkozások jelentős része is csak kis sikerekkel büszkélkedhet. A verseny szervezői abban bíznak, hogy kezdeményezésükkel, megint az élvonalba kerülhet a magyar innováció, és újra gyakran lehet majd emlegetni a régi mondást „Találékony nemzet a magyar”.

.

Nevezési határidő: 2010. február 15.

Jelentkezés és részletek a StartUpversenyről:
http://barcamp.ap.hu/startup_verseny

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.