2010.02.05. 09:30 Módosítva: 2010.02.05. 15:17
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Az életben sokféle nehézség létezik. Jó esetben a gyerekkor egy szerető, védelmező burokban telik, és szinte akkumulátorként tölti fel az embert, hogy aztán megküzdhessen a következő évtizedek kihívásaival. Sajnos azonban sokan vannak, akinek már az első évek is nehézségeket jelentenek, hiszen szülők nélkül kénytelenek felnőni.

Magyarországon közel 300 gyermek és fiatal él valamelyik SOS intézményben, ahol szeretetben, családi körben telhet a gyermekkoruk. A hátrányok nélküli életkezdéshez azonban még ezen felül is rengeteg dologra van szükség. Adója 1%-ával Ön is segíthet.

Legújabb gyermekeink története

Volt egyszer egy kisfiú és egy kislány. Az egyikük egy kis faluban élt, a másikuk egy nagyvárosban. Nevezzük őket Barnabásnak és Lillának.

Barnabás szülei először elvesztették az állásukat, majd lassan a hitüket is abban, hogy még jobbra fordulhatnak a dolgok. A kisfiú apukája inni kezdett, és innentől kezdve valóban nem volt visszaút. Barnabás és az anyukája esténként rettegve bújtak össze, próbálták elkerülni a részeg apuka félelmetes dühöngéseit. Néhány hónap elmúltával azonban Barnabásnak már nem volt kinél menedéket keresnie: az anyukája otthagyta őket. Nem csak a férjét, hanem a kisfiát is, aki ettől kezdve senkire sem számíthatott.

Lilla és Barnabás most testvérként élnek egy SOS házban az SOS anyukájukkal és még 4 kisebb testvérükkel. Nem nőhetnek fel a vér szerinti szüleikkel, de tudni fogják, hogy mi az a család, hogy mi az a testvéri szeretet, és nem kell nélkülözniük az anyai elfogadást és gondoskodást.

http://www.sos.hu/ Adószám: 18258772-2-43

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.