Két új sorozattal rukkolt elő a VAIO

2010.02.10. 10:24 Módosítva: 2010.02.11. 16:17
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Két   új   szériát   mutatott   be  a  Sony  VAIO  a  héten  rendezett
sajtótájékoztatóján, ezeket vesszük most nagyító alá.
A Sony VAIO-kat nem csak egyedi, a felhasználók által közkedvelt dizájn elemeiről  lehet felismerni; mindegyik szériára jellemző a stílusos vizuális megjelenítés és a praktikus fejlesztések.
A két új sorozat jól meghatározható igények kiszolgálására gyúr: egyik az otthoni multimédiás tartalmakat minél magasabb szinten élvezni vágyókat célozza meg, a másik pedig azoknak szolgál praktikus megoldásokkal, akik állandó mozgásban vannak és ehhez keresnek megfelelő munkaeszközt.

VAIO Y készülékek: Könnyű, okos és stapabíró üzlettársak

Az új, karcsú VAIO Y sorozat várhatóan hazánkban is a manager szféra körében lesz igen népszerű.  Jelentős akku teljesítménye ugyanis akár 9 órás használatot is lehetővé tesz. Az alig 1,8 kg-os össztömeg pedig még a nők számára is szabad mozgást enged.

Aki blogot ír, jegyzetel, az interneten böngészik vagy fontos feladatokat old meg, a  VAIO Y sorozattal még tovább dolgozhat. Ezt többek közt az  Intel processzorok különlegesen alacsony fogyasztása  biztosítja. Átlagosan 9 órán át használható akkumulátorról a laptop, amely egy normál munkanapon túl is elegendő energiát jelent. A kivételesen kicsi töltő utazáskor jelent plusz segítséget.

További előny a strapabíró magnézium ház és a szinte VAIO védjeggyé vált, különleges csuklópánt

Szerencsére a mobilitás nem megy a látvány és a belső funkcionalitás rovására. Magas kontrasztú, szélesképernyős 33,8 cm-es (13.3”) LED VAIO kijelző gondoskodik a részletgazdagság megjelenítésről. A billlenytűzetet kényelmes, hibamentes gépelésre tervezték: a gombok közötti megfelelő távolság és kellemes tónusú rugózás ideális körülményeket nyújt még menet közben is. A multimédiás fájlok kezelése észrevehetően egyszerűbb az áttervezett, sokféle mozdulattal vezérelhető egérpaddal – külön mozdulat jelenti a scrollozást, az előre- és hátralapozást (böngészőben) a zoomot vagy éppen a precíz egérmozgatást.

A kényelem és biztonság érdekében az előlapi ASSIST gombbal egyetlen mozdulattal csatlakozhat a VAIO Care-hez. Ez az új program segít a számítógép felmérésében, diagnosztikában valamint a hiba elhárításában is egy pár kattintás után. A VAIO Care segítségével még adatmentés-, és helyreállítás is megoldható, ha éppen a PC nem bootol megfelelően.

Komplex multimédiás szórakoztatásélmény az új F sorozatú VAIO – val

Az új, F sorozatú VAIO-k legszimpatikusabb tulajdonsága, hogy egyetlen elegáns készülékben egyesítik a multimédiás tartalmak kezelését és a szórakoztatást szolgáló funkciókat.

41,6cm (16,4”) Full HD csúcskategóriás kijelző kelti életre a filmek, játékok illetve a személyes multimédiás gyűjteményeket. A tükröződésmentes képernyő 100%-ban lefedi az Adobe RGB színskálát, így a notebookok között kiemelkedően élethű színeket ad.

Az impresszív multimédiás teljesítményt a legújabb, négymagos Intel® CoreTM i7 processzor biztosítja. Ezt az erőt a Blu-ray író, valamint a a 3D-s videó anyagokat játszi könnyedséggel kezelő 8GB-os  DDR3 memória teszi teljessé. Az NVIDIA® GeForce® GT330M grafikus háttér az 1GB-os GDDR3 VRAM memóriával,  CUDATM párhuzamos architektúrával részletgazdag 3D grafikát képes visszaadni Full HD-minőségben.

Az F sorozatú VAIO készülékek grafikai kapacitása remek alapként szolgál pl. a Handycam®-mel felvett a Full HD videó tartalmakkal illetve az Alpha tükörreflexes fényképezőgépekkel készített képekkel való munkához. Egy külső SATA merevlemezzel az eSATA/USB kombi-port szupergyors fájl-mozgatást biztosít, amely akár 5x nagyobb sebességű, mint a hagyományos USB2.0 szabvány.

A tökéleset otthoni moziélményt segíti a beépített Blu-ray Disc Drive illetve a Blu-ray Disc Combo Drive. A Sony egyedülálló fejlesztése, a Motion Reality HD és Video Optimiser pedig még folyamatosabb, még moziszerűbb lejátszást eredményez a Blu-ray lemez Full HD filmjei esetében. Az erőteljes surround hangzásvilágról a legfejletteb Dolby® Home Theater v3 gondoskodik, így nagy tisztasággal hallgathatjuk a zenéket, párbeszédeket vagy játékokat.

A Windows® 7 Home Premium-mal ellátott F sorozatú VAIO olyan eszköz, amely a mindennapok széleskörű kihívásainak könnyedén megfelel. A prémium kategóriás billentyűzetet teljesértékű numerikus rész teszi teljessé – pontosan olyan, mint a hagyományos PC-k esetében.

A tartozék szoftverek közül a PMB (Picture Motion Browser) VAIO Edition emelhető ki, amely kifejezetten a négymagos processzor teljesítményéhez lett hangolva. A felhasználóbarát alkalmazással könnyen, gyorsan szerkesztjető meg a saját, professzionális szintű videófelvétel, amely pár kattintással DVD-re vagy Blu-ray lemezre is írható.

Ne4m utolsó szempont, hogy az új F sorozatú VAIO takarékos megoldásokkal is szolgál. A fényérzékelő automatikusan állítja a kijelző fényerejét a környezetnek megfelelően. A kényelmes “Display Off” gomb az energiafogyasztást csökkenti, pl. zenehallgatás alkalmával, vagy abban az esetben, ha a laptop Blu-ray lejátszóként funkcionál, s a film a televízión játsza le.

Az új Y és F sorozatú Sony VAIO notebookok 2010 februárjától kaphatóak hazánkban.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.