Hazai KKV innovátorok

2010.02.17. 12:10 Módosítva: 2010.02.18. 09:35
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A válság nem vetette vissza a fejlesztési törekvéseket

Az Invitel nevével fémjelzett innovációs seregszemlén több tucat hazai kis- és középvállalkozás mérettette meg 2009-ben megvalósított fejlesztési terveit.  A legjobb pályamunkákért járó díjakat Krisán László (KA-VOSZ Zrt.), Kürti Sándor (KÜRT Zrt.), Stipsicz Károly (Haszon Lapkiadó Kft.) és Zsembery György (Invitel Zrt.) adták át ünnepélyes keretek között a Művészetek Palotájában rendezett eseményen.

Nyéki Csaba /Hedz Magyarország Kft./; Gali Sándor /Medicover Zrt./; Stipsicz Károly /a zsűri tagja, Haszon Lapkiadó Kft./; Korcsok Zoltán /iPONT-Consulting Kft./; Krisán László /a zsűri tagja, KAVOSz Zrt./; Groma Judit /Hedz Magyarország Kft./; dr. Kürti Sándor /a zsűri tagja, Kürt Zrt./; Oláh Attila / GISDATA Kft./; Tóth Tamás /Opten Informatikai Kft./ ; Zsembery Gyögy /a zsűri elnöke, Invitel Zrt./
Nyéki Csaba /Hedz Magyarország Kft./; Gali Sándor /Medicover Zrt./; Stipsicz Károly /a zsűri tagja, Haszon Lapkiadó Kft./; Korcsok Zoltán /iPONT-Consulting Kft./; Krisán László /a zsűri tagja, KAVOSz Zrt./; Groma Judit /Hedz Magyarország Kft./; dr. Kürti Sándor /a zsűri tagja, Kürt Zrt./; Oláh Attila / GISDATA Kft./; Tóth Tamás /Opten Informatikai Kft./ ; Zsembery Gyögy /a zsűri elnöke, Invitel Zrt./

Invitel InnoMax Díj néven írt ki pályázatot tavaly decemberben az Invitel kis- és középvállalkozásoknak, amelyek innovatív és kreatív fejlesztéseikkel 2010. január 15-ig nevezhettek a versenyre. Az Invitel InnoMax Díj nem csupán az üzleti maximalizmus iránt elkötelezett vállalkozások megmérettetése, hanem olyan platform, ahol a vállalkozások széles szakmai közönség előtt mutathatták be azokat az élenjáró újításaikat, amelyekre valóban büszkék. Mindemellett az Invitel üzleti infokommunikációs megoldásaira támaszkodva, azokat innovatív módon felhasználva értek el üzleti sikereket.

Az Invitel InnoMax Díjra több tucat pályázat érkezett az ország minden tájáról, számos működési területről. Nem csak termékfejlesztésekkel jelentkeztek, de a vállalati működést ésszerűsítő, a meglévő eszközök kihasználtságát, illetve a kommunikációs lehetőségeket maximalizáló pályázatok is szép számban érkeztek.
A zsűri a szervezetek méretének megfelelően három kategóriában díjazta a nyertes vállalkozásokat, míg a HASZON és a KÜRT különdíjat is felajánlott.

Kategóriánként az alábbi fejlesztési projekteket díjazta a zsűri:

I. kategória: 5-19 fős vállalatok: Hedz Magyarország Kft.

Fejlesztés: iziSHOP mTicket és eTicket elektronikus menetjegyek

II. kategória: 20-69 fős vállalatok: iPont-Consulting Kft.

Fejlesztés: 3D tartalmak és megoldások

III. kategória: 70-250 fős vállalatok: Opten Informatikai Kft.

Fejlesztés: Professzionális üzleti adatbázisok az informatikai rendszerek mögött

HASZON média különdíj: Medicover Zrt.
Fejlesztés: Medicover Medical Guide Line

KÜRT különdíj: Gisdata Kft.
Fejlesztés: Social Networking rendszerre épülő, helyzetalapú szolgáltatások


Változatos díjak

Az Invitel InnoMax Díj és a díjjal járó médiaszereplések mellett a Hedz Magyarország Kft. 500 ezer forint értékű, az iPont-Consulting Kft. 700 ezer forint, az Opten Informatikai Kft. pedig 1 millió forint értékű új telekommunikációs szolgáltatást nyert az Inviteltől.

„A pályázatok elbírálása megerősített abban a véleményemben, hogy egy cég nehéz helyzetéből az egyetlen kiút az innováció – ami nem mindig technológiai innovációt jelent csak. Nem csodálkoztunk azon, amikor azt láttuk, hogy sokan kísérleteznek új ötletek működésbe állításával. Szerencsére gyakran nem pusztán a bátorság a fejlesztés alapja, hanem több alaposan átgondolt, üzletileg és stratégiailag megalapozott terv alapján sikerre vitt innovációval találkozhattunk. A nyertes pályamunkák kiválasztásakor fő szempontot jelentett az, hogy magát az ötletet az adott vállalkozás milyen szinten tudta megvalósítani. ”- nyilatkozta Zsembery György, az Invitel értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettese, az InnoMax Díj zsűrijének elnöke.

„A Vevő szereti a terméked? Ha igen, akkor innovatív vagy, és Isten kegyeltje: sikeres vagy és pénzed is van. És ha nem? Próbáld meg felszólító módba tenni az első mondatot!” – mondta dr. Kürti Sándor, az Invitel InnoMax díj zsűritagja, a KÜRT Zrt. elnöke a díj átadását követően.

Stipsicz Károly szerint az egészségügy átlátható működése és hatékonysága, egyúttal a szolgáltatások színvonalának emelése a következő évek nagy kihívása és feladata nem csak Magyarországon, hanem egész Európában.
„A Medicover által kifejlesztett rendszer tehermentesíti az orvosi adminisztrációt, ami a valóban fontos munka elvégzéséhez nélkülözhetetlen. Ugyanakkor egy másik igen érzékeny pontot érint: a sokszor átláthatatlan gyógyulási folyamatokra és alkalmazott eljárásokra is fényt derít. Hatékonyabbá teszi az orvos-beteg kommunikációt az eredményes gyógyítás érdekében.” – nyilatkozta a Haszon alapító-főszerkesztője, aki a győztesnek 1 éves HASZON előfizetést és a lapban releváns megjelenési lehetőségeket ajánlott fel.

”Az Invitel InnoMax Díjra érkezett pályázatok száma és minősége bizonyítja, hogy a válság ellenére ötletekben nem volt hiány az elmúlt évben, és számos innovációs projekt megvalósítására is sor kerülhetett. A fejlesztések jelentősége nem csökkent a válsággal, sőt, sok pályázó azáltal törekedett a nehezedő körülmények átvészelésére, hogy a fejlesztést tekintette az egyik legfontosabb válságkezelő megoldásnak.” –összegez Krisán László, a KA-VOSZ Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az InnoMax Díj hagyományteremtő jelleggel jött létre: az Invitel célja, hogy a hazai kkv szektor szakértő, telekommunikációs partnereként a figyelmet a körülöttünk működő, a nehéz piaci szituációban is helytálló, valóban kreatív, innovatív cégekre irányítsa.

A szervezők arra számítanak, hogy a zsűrizés és a díjátadó nem pusztán elismerést jelent a résztvevőknek, de olyan hasznos tapasztalat-csere lehetőséget is, amit évről-évre egyre növekvő figyelem kísér majd.

További információ (zsűri, bemutatkozó kisfilmek, háttéranyagok): www.invitel.hu/innomax

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.