Allergiás, asztmás, gyakran beteg?

2010.02.23. 14:28 Módosítva: 2010.02.23. 14:29
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Klinikai INDISO SPELEO-FIZIKOTERÁPIA, szakorvosi háttérrel

Megfulladok, befulladtam, nem kapok levegőt, ég, viszket, könnyezik a szemem, a szájpadlásom, folyik az orrom..., és még sorolhatnánk az ehhez hasonló tüneteket, amelyek megkeserítik sokunk életét.

Nálam nyolcévesen állapították meg nálam az allergiát, ami folyamatosan súlyosbodott. Az évek során állandóan tablettát kellett szednem, aminek a mellékhatásai is megkeserítették az életem: fáradt voltam és aluszékony. Egy nyári éjjel arra ébredtem, hogy nem kapok levegőt. Valószínűleg csak néhánytíz másodperc lehetett, de én perceknek éreztem, és rettenetesen megrémültem. Másnap azonnal elmentem az orvosomhoz, elmondtam neki mi történt, mire hörgőtágítós inhalátort kaptam, kvázi asztmásnak nyilvánítottak. Látva a tehetetlenséget, elhatároztam, teszek valamit magamért, mert ez így nem mehet tovább!

Télen rátaláltam és elkezdtem az INDISO SPELEO TERÁPIÁT. A kúra elején köhögtem és az orromat fújtam a hatóanyagtól, ami fokozatosan enyhült és a normál hatékonysági reakciók első jelei voltak. Egyszerűen tisztult a szervezetem mellékhatás mentesen. Elérkezett a május, a nyár, és még mindig nem kellett egyik gyógyszeremet sem használnom.  Láss csodát- a terápiának köszönhetően-, egész évben a táskám alján maradtak a gyógyszerek! Ez egy éve történt. Minden megváltozott, végre teljes az életem! Megérte a napi utazgatást, az ott töltött alkalmankénti egy órát. Megnyugtató, hogy az INDISO SPELEO TERÁPIÁT szigorú orvosi vizsgálat előzi meg, illetve az eredményt is szakorvos felügyeli. Ezért gondoltam, hogy kis szakorvosi segítséggel megosztom „sorstársaimmal” tapasztalataim. Megkértem dr. Tóth László fül-orr-gégészfőorvos - aki több orvossal a Sportkórházban és egyéb megyei INDISO-SPELEO KÖZPONTOKBAN az asztmás, allergiás gyerekek és felnőttek gyógyulását segítik-, hogy szakmailag foglalja össze tapasztalatait.


-Mi a különbség a sóbarlang és a sóbánya között?A sóbarlangokban és a sószobákban a páratartalom 90-95 %-os- így kis mértékben tud csak felszívódni, a sóbányákban csupán 35-40 %-os, vagyis a levegő száraz. Ennek köszönhetően a száraz hatóanyag nem tapad ki a nyákhártyán, illetve lejut a legkisebb alveolusokig.

- Hogyan működik az INDISO SPELEO ISAG BERENDEZÉS, vagyis az eredeti sóbánya hatása azonos-e a szobában előidézettel?Ugyanazokat a körülményeket képes megteremteni. Gyógyhatás tekintetében nincs különbség, viszont itt sokkal kellemesebb a környezet. A speciális, rendkívül tiszta és magas NaCl tartalmú hatóanyag bekerül az INDISO-gépbe, ami rendkívül finom (0,2-0,7 mikron) méretben szórja szét a légtérbe.

- Kedves Dr. Úr, kifejtené néhány szóban, hogy mely megbetegedések esetén javallott a kúra alkalmazása? Van-e ellenjavallat?

olyan légúti betegeknek, akik rehabilitáció formájában meg szeretnének szabadulni a kínzó tünetektől és olyan egészségeseknek prevencióként, akik meg szeretnék előzni a gyulladásos légúti panaszokat és ellenállóbb immunrendszerre vágynak. Részleteiben: asztmásoknak, allergiásoknak, szénanátha, Krupp, légcsőhurut, hörghurut, arcüreggyulladás, légúti gyulladásos betegségek esetén, dohányosoknak, teljesen egészséges városlakóknak preventív immunerősítésnek, teherbíró képesség fokozónak. Ellenjavallt állapotok is vannak.

Az INDISO SPELEO terápia hatékonysága különösen kimagasló, a Tüdőgyógyász és Fül-orr-gégész kollégiumok támogatják alternatív megoldásként. Nemzetközi kutatások megállapították, hogy a felnőtteknél 88-90 %, gyermekeknél 90-96 %-ban értek el jelentős javulást.

- Hogyan néz ki a terápiás hatásmechanizmus?

A páciens belélegzi a száraz hatóanyagot, amely azonnal eljut a legkisebb hörgőcskékbe és légjáratokba. Ott feloldódik, magához vonzza a szennyeződéseket, amelyeket a beteg később felköhög, illetve a véráram metabolikus folyamatai során a szennyeződés elhagyja a szervezetet. A mesterséges gyógy közeg működési mechanizmusának legfontosabb tényezője a légzőszervek nyálkahártyájára és a hörgők simaizom szerkezetére kifejtett pozitív hatás.

- Miben nyilvánul meg a betegek egészségi állapotának a javulása?

A légúti gyulladásos betegségeket (asthmatikus, bronchialis, hurutos, allergiás, fül-orr-gégészeti) előzi meg és kezeli magas hatásfokkal. Azaz megszünteti a gyulladást, dezinfektál, antibakteriális, köpetet old és erősíti az immunrendszert , vagyis visszaállítja az egészséges állapotokat, szignifikánsan javítja a tüdőkapacitást és a légzésfunkciós eredményeket!

- Mennyi időre van szükség ahhoz általában, hogy javulást, illetve teljes gyógyulást tapasztaljon a beteg, illetve az orvos? Ez általában az egyén individuális klinikai funkciómutatóitól függ, a betegség súlyosságától, a lefolyás fázisától. Minden egyes eset egyedi, a páciens állapota, élet körülményei, környezete jelentős befolyást gyakorolnak a betegségre és a gyógyulásra. Krónikus esetben ajánlott a terápia ismétlése, amelynek eredményeképp általánosan 90%-ban elérhető a teljes tünetmentes gyógyulás!

A kúra megkezdése előtt mindenki orvosi vizsgálaton esik át. Ezt követően egy teljes kúra 10 vagy 20 kezelési alkalomból áll, függően a betegség krónikusságától, illetve a kezelés céljától. A kúra hatékonysága szempontjából célszerű rendszeresen megjelenni. Gyermekeknek az alkalmankénti benntartózkodás 45, felnőtteknek 60 percet jelent. A kezelések csoportosan működnek. A gyermek terápiás helysége játszóházként funkcionál, a felnőttek esetében a relaxáció a fontos szempont.

Az INDISO SPELEO TERÁPIA és ISAG BEREDEZÉS tanúsított ISO minősítésekkel rendelkeznek!

Remélem, sok emberen tudnak segíteni! Köszönettel: M. Viktória

Információ, időpont: INDISO Kft.

INDISO SPELEO KÖZPONT: Országos Sportegészségügyi Intézet (Sportkórház)

1123. Budapest, Alkotás u. 48.

Tel/ Fax: +36/1/789-8270

Mobil: 06 70 317 6959

www.indiso.eu, info@indiso.eu

Franchise Partnerek- INDISO SPELEO KLINIKÁK: www.indiso.eu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.