Jegyeket, bérleteket! Mobiltelefonon

2010.03.01. 14:40 Módosítva: 2010.03.02. 10:19
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Nincs több sorban állás, mobilon és neten vehetünk jegyet, gyorsan, és külön kezelési költség nélkül. A Hedz Kft. újgenerációs elektronikus menetjegyrendszerét InnoMax Díjjal jutalmazta az Invitel.

Kis- és középvállalkozásoknak írt ki pályázatot tavaly decemberben az Invitel, amelyre innovatív és kreatív fejlesztésekkel lehetett nevezni. Az Invitel InnoMax Díjat február 10-én adták át a verseny nyerteseinek három kategóriában, míg a Haszon és a Kürt különdíjat ajánlott fel.

dr. Kürti Sándor, a zsűri tagja adta át a díjat Groma Juditnak, a Hedz Magyarország Kft. képviselőjének
dr. Kürti Sándor, a zsűri tagja adta át a díjat Groma Juditnak, a Hedz Magyarország Kft. képviselőjének

Az 5-19 fős vállalatok kategóriájában a zsűri a Hedz Magyarország Kft. fejlesztéseit tartotta a legjobbnak: az iziSHOP mTicket és eTicket elektronikus menetjegyrendszereket. Az iziSHOP mTicket mobilos menetjegy, és annak kiterjesztése az eTicket újgenerációs jegyrendszerek, amelyek számos ponton különböznek elődjeiktől. A mobil internet széleskörű elterjedésének kiaknázásával a Hedz Kft. fejlesztése a hagyományos közlekedéskártyás szisztémákkal szemben a banki kártyaelfogadói rendszerekben ismert központi adatfeldolgozást alkalmazza, ami azt jelenti, hogy a felhasználó az elektronikus jegyét közvetlenül a bankszámlájáról fizeti (a mobilszolgáltatónak így nem kell külön kezelési költséget fizetni), az e-jegyek megvásárolhatók bárhol, bármikor, az időrabló előzetes adminisztratív kitérők megspórolásával, valamint számos közlekedési szolgáltatónál és ágazatnál felhasználhatók, legyen az városi, helyközi vagy távolsági közlekedés az ország bármely pontján - hiszen a bankártyáinkat is használhatjuk az országhatároktól függetlenül. További előny, hogy központi feldolgozásnak köszönhetően az új rendszer könnyen bővíthető, más rendszerekkel összekapcsolható, és a közlekedési szolgáltatóktól is csak minimális beruházást igényel bevezetése.

A mobiljegy esetében a neten, vagy mobilon megvásárolható e-jegy a mobiltelefonon mutatható be az ellenőröknek, a jegyek érvényessége a telefon képernyőjén jelenik meg. Az alaprendszer kiegészítéseként működő eTicket viszont ennél is szélesebb felhasználást tesz lehetővé. A járművekre csak vonalkódleolvasót kell telepíteni és máris használhatók az iziSHOP eTicket rendszer e-menetjegyei, bérletei, amelyek lehetnek akár vonalkóddal ellátott papír alapú jegyek, vonalkóddal rendelkező igazolványok vagy új kibocsátású RFID kártyák. Ezek a jegyek és bérletek megvásárolhatók lennének jegypénztárakban, jegyautomatákban, call-center-eken keresztül és természetesen interneten és mobiltelefonon is.

A Hedz szerint az új fejlesztés elősegítheti, hogy az utasszámlálásban is valós adatok szülessenek,  ezen kívül a bliccelést is visszaszoríthatja. Jó hír a szórakozott felhasználóknak az is, hogy a közlekedési kártyaként funkcionáló igazolványok vagy mobiltelefonok elvesztése nem járna utazási jogosultságuk elvesztésével.

Az iziSHOP fizetési rendszer Európában egyedülálló, hamarosan több országban is bevezetik. Magyarországon az mTicket abszolút piacvezető megoldás, amelynek bevezetése Pécs után több városi/helyközi szolgáltatónál folyamatban van és nagy valószínűséggel a MÁV is szorgalmazni fogja a rendszer használatát.

A szegedi székhelyű Hedz Kft. tevékenységének fő fókuszában különféle egyedi, nagy-hozzáadottértékű, szabadalmazott mobil banki, mobil kereskedelmi és mobil fizetési megoldások fejlesztése és az ezeken alapuló szolgáltatások üzemeltetése áll. A cég csapata több évtizedes nemzetközi – köztük a kaliforniai szilícium-völgyi – üzleti és technológiai múlttal rendelkező, többszörös Comdex díjjal kitüntetett szakemberekből áll.

Az Invitel InnoMax Díj és a díjjal járó médiaszereplések mellett a Hedz Magyarország Kft. 500 ezer forint értékű értékű új telekommunikációs szolgáltatást nyert az Inviteltől.

Kapcsolódó linkek:

http://innomax.invitel.hu/

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.